Un fermier le-a pus vacilor ochelari de realitate virtual─â

7 ianuarie 2022

Incredibil, dar adev─ârat! Un fermier din Turcia a pus la vaci ochelari de realitate virtual─â ca s─â cread─â c─â sunt pe paji┼čte ┼či s─â dea lapte mai mult. Rezultatul chiar se vede.

image
Kocak, cu prima vac─â la ochii c─âreia a fixat ochelari. Foto: Getty Images

O poveste de succes adev─ârat─â! Fermierul Izzet Kocak, de 35 de ani, din provincia Aksaray, Turcia, a reu┼čit cu adev─ârat s─â-┼či fac─â vacile mai fericite ┼či s─â dea mai mult lapte cu ajutorul ├«naltei tehnologii.

El le-a cump─ârat ochelari de realitate virtual─â pentru ca, ├«n loc s─â se vad─â ├«n grajd, iarna, m├ónc├ónd f├ón uscat, s─â aib─â impresia c─â sunt pe o paji┼čte ┼či c─â se delecteaz─â cu iarb─â verde, pe timp de var─â!

B─ârbatul, care ┼či-a f─âcut ferma ├«n 2018 ┼či are 180 de bovine, a mai ├«ncercat ┼či alte metode pentru a ├«mbun─ât─â┼úi produc┼úia de lapte.

image
Imaginea cu paji┼čtea verde ┼či alte vaci pe care o v─âd prin ochelari. Foto: Getty Images

Le-a pus vacilor s─â asculte muzic─â clasic─â. Dar rezultatele au fost modeste. Pasionat de tehnologie ┼či inspirat de modele practicate deja ├«n Rusia, Kocak a ├«ncercat apoi s─â se foloseasc─â de ochelarii de realitate virtual─â.

Mai ├«nt├ói a pus astfel de ochelari numai la dou─â dintre bovine. ┼×i, la scurt timp, vacile care au ├«nceput s─â se vad─â pe p─â┼čune, ├«n loc de grajd, au dat mai mult lapte.

Ochelarii virtuali le relaxeaz─â, oferindu-le imagini cu peisaje ├«nsorite cu p─â┼čuni verzi. ├Än loc s─â mai dea 22 de litri pe zi, ca ├«nainte ┼či ca suratele lor f─âr─â ochelari, au ajuns la produc┼úii de 27 de litri.

image
Bovina cu ochelari d─â 27 de litri de lapre, cele f─âr─â ochelari numai 22 de litri. Foto: Getty Images

ÔÇŁV─âd o paji┼čte verde ┼či sunt mai pu┼úin stresateÔÇŁ, spune Izzet Kocak. Ochelarii virtuali pentru vaci sunt realiza┼úi ├«n Rusia, de speciali┼čti IT ├«n colaborare cu medici veterinari, ┼či testa┼úi la ferma Krasnogorsk din apropiere de Moscova.

Spre deosebire de ochelarii obi┼čnui┼úi ochelarii inteligen┼úi sunt echipa┼úi cu ecrane, camere video, microfoane ┼či senzori.

Ace┼čti ochelari virtuali ofer─â imagini realiste dorite pe lentile prin conectarea la calculator cu ajutorul unor tehnologii wireless.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg