Cel mai lung maraton polar din lume! O femeie a alergat timp de 28 de zile, în Antarctica

Între 15 decembrie 2023 și 14 ianuarie 2024, Donna Urquhart (50 de ani) a marcat o reușită incredibilă. Alergând un total de 1.402,21 km în Union Glacier, din Antarctica, pe parcursul a 28 de zile, atleta din Melbourne a finalizat cel mai lung ultramaraton polar realizat vreodată de o femeie. Sportivei i-a venit ideea în 2021, în timpul pandemiei. 

Donna Urquhart a intrat în Cartea Recordurilor cu reușita sa (Foto: Instagram)
Donna Urquhart a intrat în Cartea Recordurilor cu reușita sa (Foto: Instagram)

Inspirația a lovit-o pe când era în carantină, în timp ce îl asculta la radio pe Eric Philips, un explorator polar australian. „Am simțit cum mi se face pielea găină și ceva adânc în mine se agită. M-am întrebat dacă este posibil să alergi în Antarctica? Și dacă da, cât de departe? Cât de departe putem noi, ca oameni, să alergăm într-o regiune polară? Așa a început totul.”, a explicat Donna, pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Donna Urquhart a vrut să-și întreacă limitele

Scopul ei a fost măreț - mai ambițios decât o simplă alergare. Împreună cu echipa ei, a vrut să depășească limitele și, mai ales, ca recordul să rezoneze cu alte femei care nu se simțeau încrezătoare în ele și în capacitățile lor fizice: „Am visat mereu să merg într-o mare aventură. Am vrut să fac ceva îndrăzneț și care deschide un nou drum pentru alții. Ceva în afara zonei mele de confort și care îmi explorează limitele fizice și mentale.”

Cu ajutorul echipei sale, Run Antarctica, Donna a început să se antreneze fără încetare, împingându-și limitele pentru a face față celui mai rece „deșert” de pe planetă. „Condițiile pot fi incredibil de periculoase am fost expusă unui risc real de hipotermie și degerături. Deși nu cred că nimic m-ar fi putut pregăti pe deplin pentru mediul dur din Antarctica, antrenamentele au fost de ajutor și mi-au oferit bazele pentru a mă adapta la viața și alergarea într-o regiune polară.”, a afirmat sportiva.

Ea s-a antrenat pe o bandă de alergare la -10 grade, iar în weekend a alergat pe nisip, care imită alergarea pe zăpada moale.

Donna s-a pregătit, de asemenea, mental și emoțional pentru provocare. Urquhart susține că cea mai dificilă a fost prima săptămână. „Am plâns când mă simțeam în nesiguranță.”, a mai spus femeia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net