Cele mai bune utilizări ale sării acasă. Printre altele, calmează înțepăturile de albină, curăță cuptorul și te scapă de furnici

Cine se poate lipsi de sare? Folosit cu înțelepciune, acest ingredient cheie în bucătărie ne poate condimenta toate preparatele, supele sau tocănițele. În plus, sarea grunjoasă ne poate permite să desfundăm scurgerile chiuvetei, să îndepărtăm petele de vin de pe covor, să curățăm frigiderul, să eliminăm gândacii și multe altele! Descoperiți rapid și alte utilizări alternative ale sării!

Sarea poate scoate petele de vin, curăță cuptorul și te scapă de furnici. Foto: Click.
Sarea poate scoate petele de vin, curăță cuptorul și te scapă de furnici. Foto: Click.

Împotriva furnicilor

Este un truc vechi, dar încă la fel de practic și eficient ca întotdeauna! De fapt, mulți oameni pun sare la intrarea în casă pentru a ține furnicile departe. Proprietățile acestui ingredient, care este compus în esență din clorură de sodiu, le fac să fugă instinctiv. La fel ca buruienile, sarea alungă în mod natural furnicile și, în același timp, le distruge cuiburile.

Așa că, găsirea de sare pe pragul vecinului nu ar trebui să vă îngrijoreze: înseamnă că acesta instalează un sistem natural pentru a preveni gruparea furnicilor la intrarea în casa lui.

Metoda este foarte simpla: presară sare acolo unde ai observat furnici. Fiți conștienți, totuși, că odată ce furnicile cercetași le-au arătat celorlalți unde să meargă, se va crea o altă linie. După ce le-ați observat, montați un baraj pe bază de sare grunjoasă pentru a împiedica aceste insecte să treacă prin ușă.

Absoarbe umezeala

Pe langa eliminarea furnicilor, sarea presărată în fața ușii casei ajută la reducerea nivelului de umiditate din interiorul acesteia. Într-adevăr, se știe că sarea absoarbe umezeala: este un compus ionic care atrage puternic moleculele de apă extrem de polare. În plus, punerea de sare grunjoasă pe exteriorul ușilor și ferestrelor îmbunătățește starea interioară a casei.

Cum mai poate fi utilizată sarea

După cum am menționat mai devreme, sarea are alte virtuți și poate fi utilă în mai multe situații. Iată câteva:

Calmează o înțepătură de albină. Dacă ești atacat de o albină umezește imediat înțepătura și apoi pune sare pe ea.

Curăță scurgerile din cuptor. Uneori, alimentele se revarsă pe podeaua cuptorului. Pentru a preveni formarea de fum și mirosuri, presărați sare deasupra. De îndată ce cuptorul se răcește, îndepărtați reziduurile cu o perie.

Elimină iedera otrăvitoare. Adăugați puțină sare în apă cu săpun. Apoi pulverizați această soluție pe frunze și tulpini.

Identifică ouăle expirate. Într-o cană cu apă adaugă două lingurițe de sare. Pune un ou în această ceașcă. Dacă acesta din urmă este proaspăt, se va scufunda. În caz contrar, va pluti.

Scapă de buruieni. Poți presăra sare pe iarbă și apoi turna peste ea apă foarte fierbinte. O a doua metodă este să presărați sare grunjoasă pe iarbă, să lăsați să stea toată ziua sau noaptea, apoi turnați apă fierbinte peste ea.

Respinge puricii. Puteți folosi sare ca un repelent natural pentru purici. După cum puteți vedea, sarea este utilă în multe feluri. O puteți folosi așa cum doriți, scriu cei de la santeplusmag.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net