Ce trebuie să faci pentru ca ouăle să nu crape la fierbere. Secretul pe care puțini îl cunosc

Oul fiert este unul dintre cele mai gustoase și sănătoase feluri de mâncare pe care le poți pregăti rapid. Le mănânci cu plăcere stropindu-le cu puțină sare și piper negru. Crăparea ouălor în timp ce fierb este o problemă comună pe care o întâlnim din când în când. Aceasta permite albușurilor să "scape" în apă, ceea ce face ca oul să fie aproape necomestibil. Dacă și ție îți plac ouăle fierte și ai nevoie de modalități simple, dar eficiente de a le fierbe în mod perfect, citește acest articol până la sfârșit.

oua freepik jpg

Ține ouălele la temperatura camerei înainte de a le fierbe

Majoritatea oamenilor păstrează ouăle în frigider și le folosesc direct pentru gătit. Este important să le aduceți mai întâi la temperatura camerei și apoi să le folosiți. Dacă puneți ouăle reci direct în apă fierbinte pentru fierbere, există șanse mari ca acestea să crape. Acest lucru se datorează faptului că gazele se încălzesc și se extind în interiorul carcasei și extind presiunea, provocând astfel crăparea lor.

Pune o linguriță de sare

Doar o linguriță de sare poate împiedica ouăle să se spargă în timpul procesului de fierbere. Umpleți o oală cu apă, puneți pe foc și amestecați în ea 1 linguriță de sare. Când începe să fiarbă, puneți ușor ouăle în oală și lăsați-le timp de 10 minute pentru a obține gălbenușul perfect fiert.

Nu puneți prea multe ouă deodată la fiert

Nu adăugați prea multe ouă în oală în timp ce fierbeți. Ouăle nu trebuie să se atingă sau să se ciocnească unele de altele în timp ce apa este în fierbere. Dacă folosiți o oală mică, nu fierbeți mai mult de 3-4 ouă odată. Dacă fierbeți mai multe ouă, utilizați o oală mai mare în acest scop sau fierbeți în loturi pentru a preveni supraaglomerarea.

Trucul cu oțet!

Trucul cu oțet este una dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a preveni crăparea ouălor. Nu uitați să folosiți o linguriță de oțet pentru un ou. Umpleți o oală cu apă și adăugați oțet în funcție de numărul de ouă pe care le fierbeți. Acum puneți oala pe foc și fierbeți ouăle. Adăugarea de oțet în apă ajută proteinele din albușul de ou să se coaguleze mai repede, ceea ce astupă și mai mult eventualele crăpături din ou.

Modul corect de a fierbe ouăle

1. Umple o oală pe jumătate cu apă și ține la foc.
2. Adăugați sare sau oțet și lăsați apa să fiarbă.
3. Asigurați-vă că ouăle sunt la temperatura camerei și că nu supraaglomerați oala.
4. Puneți ouăle ușor în oală și acoperiți cu un capac.
5. Lăsați ouăle la fiert 6 minute dacă doriți un gălbenuș curgător, 8 minute dacă doriți un gălbenuș mediu fiert și aproximativ 10-12 minute pentru a obține un gălbenuș perfect fiert.
6. Țineți flacăra la mediu în timp ce fierbe.
7. Acum transferați rapid ouăle într-un vas cu apă rece și lăsați-le la macerat aproximativ 3-4 minute.
8. Spargeți oul pentru a îndepărta coaja și veți observa cât de ușor iese fără prea multe bătăi de cap, scriu cei de la timesofindia.indiatimes.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net