Cele mai halucinante superstiții din întreaga lume. De ce numărul 4 este asociat cu moartea? Ți se face pielea de găină!

Ultima actualizare:

Lumea e plină de superstiții care mai de care mai înspăimântătoare. De sute de ani, există oameni care dau crezare unor idei iraționale și tradiții culturale, atribuite unor obiecte sau puteri supranaturale. Nu doar poporul român se ghidează pe baza unor tradiții și superstiții despre care crede că le va afecta viața într-un sens negativ, ci și multe alte popoare de pe întreg mapamondul.

Cele mai ciudate superstiții / foto: Pixabay
Cele mai ciudate superstiții / foto: Pixabay

În timp ce românii se tem de pisicile negre care le trec calea, de numărul 13 sau că o oglindă spartă le va aduce șapte ani de ghinion, chinezii consideră cifra patru purtătoare de mari necazuri. În chineză, 4 este asociat cu moartea, deoarece modul de pronunție este asemănător. Așadar, nenumărate clădiri și lifturi din China nu poartă acest număr considerat ghinionist.

Tradiții din lume care-ți fac sângele să-ți înghețe în vene

În India și în mai multe țări din Orientul Mijlociu se crede că cei care încep o zi sau o acțiune cu mâna stângă sau piciorul stâng vor fi loviți de ghinion.

Spargerea oglinzii nu este considerată o acțiune nefastă doar de către români, ci și de multe alte popoare. Mai exact, credința conform căreia o oglindă spartă va conduce la șapte ani plini de ghinion este una dintre cele mai vechi. Se crede că oglinda este reflecția sufletului nostru, și odată spartă ne poate fi afectat destinul.

Haiti este renumit pentru vrăjile cu voodoo. Câți dintre noi nu am auzit măcar odată în viață de această practică ce ne poate pune viața în pericol și, în sinea noastră, ne-am dorit să fim feriți de o astfel de nenorocire? Ei bine, în timp ce noi o considerăm astfel, în Haiti voodoo-ul este o practică religioasă și culturală de o mare importanță.

În Grecia, luna plină este considerată nefastă pentru cei care se expun. Oamenii cred că dacă dorm în lumina lunii pline vor începe să sufere de insomnie și nebunie, acesta fiind efectul pe care îl poate avea asupra lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net