Cele mai importante sfaturi pentru părinți: „Lasă-ți copiii să eșueze!"

Nu există părinți perfecți, dar există o mulțime de lucruri pe care le poți face care te vor face unul fantastic. Bun venit la părințeală! Începi o aventură! Veți învăța mai multe despre tine decât ai crezut vreodată că ai face, în același timp, crescând un om minuscul și neajutorat într-un adult autonom. Numai pentru asta, meriți un premiu! Capacitatea ta de iubire nu va cunoaște limite, iar capacitatea ta de a te menține rece în anumite situații aprinse va fi pusă la încercare - doar așteaptă până în anii adolescenței.

Există câteva sfaturi pe care dacă le urmezi te pot ajuta să fii un părinte mai bun! Foto: Click.
Există câteva sfaturi pe care dacă le urmezi te pot ajuta să fii un părinte mai bun! Foto: Click.

Sfaturi importante pentru părinți

Luând în considerare întreaga imagine, parenting-ul este o muncă minunată, dar uneori, ingrată. Și, din moment ce bebelușul tău nu va veni cu un ghid pentru educație parentală, am adunat câteva sfaturi utile.

Preia inițiativa

Copiii tânjesc la limite, care îi ajută să înțeleagă și să gestioneze o lume adesea confuză. Arată-ți dragostea stabilind limite, astfel încât copiii tăi să-și poată explora și descoperi pasiunile în siguranță.

Nu tăiați aripile copilului dvs.

Misiunea copilului tău în viață este să câștige independență. Așa că, când sunt capabili din punct de vedere al dezvoltării să-și lase jucăriile deoparte, să-și curețe farfuria de la masă și să se îmbrace, lăsă-i. A da responsabilitatea unui copil este bun pentru stima de sine (și pentru sănătatea ta!).

Amintiți-vă că disciplina nu este o pedeapsă

Implementarea limitelor înseamnă de fapt să-i înveți pe copii cum să se comporte în lume și să-i ajuți să devină competenți, grijulii și să dețină control.

Alege-ți bătăliile

 Copiii nu pot absorbi prea multe reguli fără să se oprească și să se retragă. Uitați să vă certați despre lucruri mărunte precum alegerile de modă. Concentrați-vă asupra lucrurilor care contează cu adevărat, cum ar fi discuții nepoliticoase sau minciuna.

Lasă-ți copiii să eșueze

 Pentru a învăța autosuficiența, copiii trebuie să se curețe ocazional de praf (la propriu și la figurat) fără ajutorul tău. „Majoritatea părinților știu de ce sunt capabili copiii lor, dar intervin pentru a le ușura lucrurile”, spune Sheri Noga, autoarea cărții Have the Guts to Do It Right: Raising Grateful and Responsible Children in an Era of Indulgence, citată de 123mama.ro.

Amintiți-vă: beneficiile pe termen lung – o adolescentă care știe să-și spele singură rufele, de exemplu – depășesc disconfortul de moment. Înainte de a te grăbi să ajuți la orice sarcină fizică, întreabă-te: „Este copilul meu în pericol real?” Apoi – și acest lucru se aplică și altor provocări, cum ar fi examenul care urmează mâine – gândiți-vă dacă copilul dumneavoastră are abilitățile necesare (dexteritate și echilibru) sau pur și simplu somn adecvat și o gustare. Da? E timpul să te retragi și să vezi ce se întâmplă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net