Cele mai mari regrete pe care le au „supercentenarii”. Ce și-ar fi dorit să fie diferit în viața lor cei mai bătrâni oameni din lume

Cercetătorii organizației LongeviQuest, organizație implicată în cercetarea supercentenarilor, persoanele care trăiesc până la vârsta de 110 ani sau chiar mai mult, au stat de vorbă cu câțiva dintre cei mai în vârstă oameni din lume și au aflat care sunt cele mai mari regrete pe care le au.

Cele mai mari regrete pe care le au cei mai bătrâni oameni din lume / Foto: Pixabay
Cele mai mari regrete pe care le au cei mai bătrâni oameni din lume / Foto: Pixabay

Doi cercetători în longevitate de la organizația LongeviQuest, Ben Meyers, CEO-ul organizației, și Fabrizio Villatoro, președintele de cercetare pentru America Latină, au stat de vorbă cu câțiva dintre cei mai în vârstă oameni din lume și au cerut sfaturi despre longevitate, precum și să le spună ce și-ar fi dorit să fie diferit în viața lor.

Potrivit lui Ben Meyers, majoritatea centenarilor cu care a vorbit au avut vieți foarte grele, dat fiind faptul că mulți dintre ei au experimentat evenimente majore în secolul al XX-lea, cum ar fi războiul, Marea Depresiune și decolonizarea. În ciuda acestui fapt, supercentenarii au „regrete pe care majoritatea oamenilor le împărtășesc”, dar o atitudine pozitivă este cheia longevității, iar centenarii sunt în general oameni care încearcă să nu se streseze prea mult și nu lasă regretele să-i doboare.

Regretă că au muncit prea mult

De exemplu, un regret „tipic” pentru supercentenari este faptul că au petrecut prea puțin timp cu familia, iar pentru alții regretul sunt greutățile prin care au trecut sau evenimentele mondiale care le-au întrerupt stabilitatea și capacitatea de a avea mai mulți copii.

Regretul lui Juan Vicente Pérez Mora din Venezuela, cea mai în vârstă persoană validată vreodată, la 114 ani, este că a muncit prea mult. Bărbatul a făcut muncă fizică grea la ferma familiei sale de la „zori până în seară”, începând de la vârsta de 13 sau 14 ani, dar și-ar fi dorit o altă meserie, care să îi fi permis să se bucure de mai mult timp cu familia sa, potrivit Business Insider.

Nu au călătorit cât și-au dorit

Evangelista Luisa López a crescut în provincia Santa Fe, Argentina. La vârsta de 82 de ani, s-a mutat în Mar del Plata, la șapte ore distanță cu mașina, împreună cu familia ei, dar ea și-ar fi dorit să călătorească mai mult în viața ei, potrivit lui Fabrizio Villatoro.

Și adulții mai în vârstă din America regretă că nu au călătorit mai mult, în special când erau mai tineri, după cum a scris în 2016, pentru HuffPost, Karl Pillemer, profesor de gerontologie în medicină la Weill Cornell Medicine, autor al cărții „30 de lecții pentru iubire: Sfaturi de la cei mai înțelepți americani despre dragoste, relații și căsătorie”. „Dacă trebuie să iei o decizie între a-ți reamenaja bucătăria sau a face o călătorie - ei bine, spun să alegi călătoria”, a declarat un bărbat de 78 de ani cu care a vorbit Karl Pillemer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net