Cele mai puternice rugăciuni
În religia ortodoxă, postul, rugăciunea și milostenia sunt cei trei stâlpi ai evlaviei, așa cum spunea Iisus Hristos în predica de pe Muntele Fericirilor. Există patru feluri de rugăciuni: rugăciunea lăuntrică, rugăciunea exterioară, rugăciunea personală și rugăciunea comună.
Rugăciunea de la miezul nopții
Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că rugăciunile de la miezul nopții sunt deosebit de puternice. „Aşa cum rugăciunile făcute noaptea de Apostolii Pavel şi Sila au deschis porţile temniţei, tot aşa şi rugăciunea făcută noaptea de către creştini poate deschide porţile Cerurilor“, susținea acesta. Mai mult, Sfântul Ioan Gură de Aur spunea despre rugăciune că „este arma cea mai tare, vistierie care niciodată nu se goleşte, bogăţie nesecată, liman fără valuri, temelia păcii, rădăcină, izvorul, mama tuturor bunătăţilor, mai puternică decât o împărăţie“. Creștinii pot rosti la miezul nopții orice rugăciune doresc, însă, pe lângă aceasta, ei trebuie să citească psalmul 50 din Psaltire, apoi o catismă (care conține mai mulți psalmi).
Acatistul Acoperământului Maicii Domnului
Fecioara Maria este ocrotitoarea familiilor și a mamelor – așadar ori de câte ori cei dragi trec printr-un moment greu, rugăciunile către Maica Domnului îi pot călăuzi pentru a lua cea mai bună decizie sau pentru a depăși mai ușor un obstacol. Este necesară citirea timp de 40 de zile a acatistului, perioadă în care se ține post și se fac pomelnice în timpul Liturgiei. După citirea acatistului, se rostește rugăciunea „Preasfântă Împărăteasă, cu îngerii stai împreună și te rogi zicând: Împărate ceresc primește pe tot omul ce se roagă Ție și cheamă numele Meu întru ajutor, ca să nu plece nimeni de la fața mea neajutat și neascultat“. Această rugăciune poate fi spusă și de femeile care urmează să nască.
Descoperă care sunt cele mai puternice rugăciuni pe clickpentrufemei.ro