Cele mai scumpe obiecte din lume. Bogătașii chiar nu se uită la bani când îi aruncă
Unii oameni chiar nu se uită la bani și nu e de mirare că zilnic sunt vândute obiecte cu sume exorbitante. De la obiecte de artă impresionante, cu un trecut istoric remarcant sau nu numai, și până la burgeri, oamenii cu un trai modest și decent nici nu-și pot imagina cât de mult valorează sumele acestora.
Unel produse nu pot fi achiziționate nici dacă vei câștiga la loterie. Chiar și așa, aceste obiecte există și cei care și le permit și le dețin se detașează considerabil de restul oamenilor.
Setul de șah „Charles Hollander”: 600.000 de dolari
Compus dintr-o tablă și piese placate cu diamante albe și negre de 32o de carate, setul de șah fabricat în șapte exemplare este considerat cel mai scump din lume.
Burgerul „Extravagant”: 295 de dolari
Burgerul delicios a fost vândut la New York și a fost servit împreună cu o scobitoare din aur încrustată cu diamante.
Ferrari 250 GTO fabricat în 1962: 35 de milioane de dolari
Ferrari 250 GTO, ieșit de pe linia de producție în 1962, a fost vândut nu cu mult timp în urmă unui colecționar din Marea Britanie. Suma cu care a fost achiziționat l-a făcut cel mai scump automobil din istorie.
Camera foto „Susse Freres”: 775.000 de dolari
A fost construită în 1839 și s-a vândut la licitație în urmă cu zece ani. Este considerat cel mai vechi aparat foto produsă vreodată care încă funcționează.
Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson, din Geneva: 65.000 de dolari pe noapte
Cu 10 camere și șapte băi, prețul pentru o noapte a acestui apartament nu mai pare o surpriză.
Ceasul cu diamante produs de Chopard: 25 de milioane de dolari
Deși arată mai mult ca o bijuterie decât cu ceva care să indice ora, această piesă acoperită cu o mulțime de diamante a afectat serios bugetul cuiva care și l-a dorit „cu orice preț”.
Șampania Heidsieck Monopole 1907: 25.000 de dolari
La sfârșitul anilor 90, în timpul unor scufundări subacvatice, a fost descoperită o epavă pe care se păstraseră intacte 2.000 de astfel de sticle cu șampania franțuzească. „Pentru cunoscători”, prețul e format din cinci cifre.
Tabloul „Nr. 5” din 1948: 140 de milioane de dolari
Deși lucrarea lui Jackson Pollock și-a atras cu siguranță partea critică din motive evidente, aceasta se pare că a fost foarte apreciată de un colecționar care nu dădea doi bani despre ce credeau alții despre tablou.
Sculptura „L’Homme qui marche” (Walking Man/Omul care merge): 104,3 milioane de dolari
Este cea mai scumpă piesă de artă care s-a vândut vreodată la licitație. A detronat astfel o lucrare a lui Pablo Picasso - Băiatul cu pipă.
Inelul Chopard Blue Diamond: 16,26 milioane de dolari
Există foarte puține modalități mai eficiente de a da voie cuiva să vă jefuiască decât să purtați un inel de 16 milioane de dolari pe deget.