Cele mai tari farse de 1 aprilie. Un miliardar celebru a convins pe toată lumea că au venit extratereștrii

1 aprilie, ziua internațională a păcălelilor, este prilejul ideal pentru oamenii obișnuiți, dar și pentru organizații din toată lumea de se ține de glume.

Miliardarul Richard Branson a convins pe toată lumea, în 1989, că au venit extratereștrii
Miliardarul Richard Branson a convins pe toată lumea, în 1989, că au venit extratereștrii

Revista Click! pentru femei a făcut un top al celor mai reușite farse de 1 aprilie realizate de-a lungul timpului.

Televiziuni respectabile şi publicaţii credibile au creat documentare cu efecte speciale care au reușit să păcălească multă lume. Privind în urmă, e greu de crezut că cineva a putut lua de bun ceva atât de neverosimil precum invazia eztraterestră sau spaghetele care cesc în copaci.

BBC a făcut un documentar despre spaghetele care cresc în copaci

Un documentar BBC din 1957 a făcut istorie. S-au difuzat imagini cu o familie din Elveția care își recoltează „cultura de spaghete” din copaci. Femeile luau cu grijă spaghetele din „arborele de spaghete” și le așezau la soare pentru a se usuca. Apoi, acestea erau ambalate cu grijă și trimise în supermarketurile din întreaga lume.

Telespectatorii mai serioși au fost enervați de această farsă evidentă difuzată într-o emisiune respectată. Alții, dimpotrivă, s-au interesat cum ar putea să-şi facă propria fabrică de spaghete.

Pinguinii zboară, dar numai de 1 aprilie

Tot de la BBC, în 2008, telespectatorii au aflat că, din cauza scăderii temperaturii în Antarctica, pinguinii Adelie au încercat să zboare spre nord, pentru a se bucura de soare. Imaginile cu pinguinii zburători i-au păcălit pe mulți spectatori care n-au reușit să-și dea seama de efectele speciale folosite.

Citește și: Țepe de 1 aprilie. Cum a reușit un ziar local să păcălească un oraș întreg

Tunsul căţeilor a devenit probă olimpică

Pe 1 aprilie 2008, cu 128 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing, ziaristul Christopher Lyles a scris în rubrica sa „Beijing Countdown” din „The Daily Telegraph” despre o probă sportivă mai puțin obișnuită, tunsul câinilor: în anul 1900, 128 de participanţi s-ar fi adunat în parcul Bois de Boulogne, din Paris, şi s-ar fi întrecut în tunsul unor căţei din rasa pudel.  

Ziaristul a menţionat chiar că medalia de aur a fost câştigată de Avril Lafoule, soţia unui fermier în vârstă de 37 de ani, din regiunea Auvergne din Franţa, care a tuns 17 căţei în 2 ore.

Citește și: Cum a sfârșit foarte prost o farsă de 1 aprilie. Mărturia unei vedete tv

Miliardarul Richard Branson a anunțat sosirea extratereştrilor

În 1989, directorul unei multinaţionale britanice, Virgin Group, Richard Branson, a reușit să păcălească și poliția, care a fost chemată să investigheze ceea ce s-a dovedit a fi doar o farsă de 1 Aprilie.

Miliardarul a colaborat cu un producător de baloane cu aer cald pentru a construi un balon asemănător unui OZN. Dimineața devreme, traficul pe autostrada din Londra s-a oprit pentru a vedea OZN-ul zburând. Serviciile de urgență, armata și presa națională au fost alertate cu privire la o invazie extraterestră iminentă.

La aterizarea pe un câmp din Surrey, călătorii din balonul cu aer cald au coborât purtând costume spațiale. Se pare că acest lucru l-a speriat pe un polițist înainte de a realiza că el și mulți alții fuseseră victimele unei farse elaborate de Ziua Păcălelilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net