Țepe de 1 aprilie. Cum a reușit un ziar local să păcălească un oraș întreg

Ultima actualizare:

De Ziua Internațională a Păcălelilor, un fake news a luat cu amploare orașul Focșani, unde 1.000 de persoane s-au adunat în piața centrală pentru o licitație.

Localizare geografică Focșani
Localizare geografică Focșani

Ziua de 1 aprilie a fost mereu considerată o zi specială dedicată farsorilor, care vor să facă farse persoanelor pentru amuzament. În cursul istoriei sale, 1 aprilie a livrat glume de bun augur, dar și glume care n-a făcut pe nimeni să schițeze nici măcar un zâmbet. 

Acesta este și cazul de pe 1 aprilie 1990, când o publicație locală, care a apărut doar jumătate de an, din Vrancea, a aranjat o glumă de 1 aprilie în care mai mulți oameni au căzut plasă.

Farsa era pregătită și atent analizată de redacție

Publicația este condusă de către profesorul Florinel Agafiței, iar echipa redacției era formată din adolescenți.

Pe prima pagină a ziarului era un anunț despre o licitație publică, foarte specială, chiar în centrul orașului. Mașina fostei prim-secretare a județului era gata să fie vândută cetățenilor. La vremea aceea, era vorba despre un Renault, o marcă rară pentru acele vremuri. 

Citește și Un tânăr din Bistrița s-a prezentat la examenul auto în locul unchiului său. Cum a fost descoperit de polițiști

Profesorul Florinel Agafiței își aduce aminte de parcă ar fi fost ieri. Acesta crede că ideea era a unui șef de redacție, iar ceilalți nu s-au dat mai în spate de la aceasta, mai ales după ce au văzut câți cetățeni au căzut în plasă. 

Credibilitatea ziarului a fost dată atât de șeful ziarului, dar și de tirajul de care se bucura publicația - 20.000 de bucăți săptămânale. 

Planul de a păcăli populația era foarte bine calculat pentru această farsă de 1 aprilie. Redacția s-a întâlnit într-o ședință fulger, a stabilit cine și cum scrie, dar și despre ce să scrie.

Vezi și Toate informațiile despre serviciile medicale ce vor intra în vigoare de la 1 aprilie

Ziarul oferea și detalii despre modul în care avea loc licitația, dar și locația exactă a acesteia. Licitația trebuia să aibă loc în piața centrală a orașului, în fața prefecturii de astăzi, menționând că licitația va fi însoțită de fanfara militară care avea ca scop să înveselească populația. 

Citește mai multe farse ce au fost făcute de 1 aprilie pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net