Toate informațiile despre serviciile medicale ce vor intra în vigoare de la 1 aprilie

Guvernul României a aprobat o listă de modificări la contactul-cadru prin care se acordă asistență medicală populației, listă cu modificări în care intră și medicamentele și dispozitivele medicale. De asemenea, au fost introduse și noi molecule în lista de medicamente compensate sau gratuite pe care o să le primească pacienții. 

medic

De asemenea, serviciile medicale ce sunt abordate de medicii de familie vor fi extinse, începând cu data de 1 aprilie, iar prin introducerea noilor posibilități de diagnostic și tratament vor fi acordate atât la cabinete, cât și la domiciliul pacienților sau la locul unde aceștia la solicitări. 

Ce servicii medicale vor intra în vigoare de la data de 1 aprilie

Așadar, medicii de familie vor putea efectua chiar și la domiciliul sau în afara programului de lucru orice tratament injectabil sau perfuzabil de care pacienții au nevoie, dar pe baza unei consultații.

Citește și Guvernul a decis majorarea amenzii pentru lipsa rovinietei

Printre altele, noul pachet de servicii medicale de bază în ambulatoriu vor cuprinde și serviciile, inclusiv consultațiile, acordate de medicii de specialitate clinică cu medicină fizică și reabilitare în cadrul cabinetului medical. De asemenea, reprezentanții din cadrul CNAS au declarat că programul de activitate zilnic al bazelor de tratament a fost aprobat încât să asigure accesul pacienților asigurați pe o durată minimă de 35 de ore pe săptămână și minim 5 zile pe săptămână.

Vezi și Prețuri gigant la cartofii din piețe. Un kilogram ajunge să coste mai mult decât carnea!

Așadar, repartizarea va fi realizată pe o durată minimă de 35 de ore pe săptămână și să asigure minim 5 zile pe săptămână. De asemenea, potrivit noilor reglementări, această asigurare individualizării și serviciilor acordate în această funcție de necesitățile fiecărei persoane ce necesită consult și îngrijire medicală, încât serviciile medicale de medicină fizică și reabilitare pe bază de tratament să fie acordată doar pe baza unor planuri eliberate de către medicii specialiști ce au contract cu casele de asigurări medicale de sănătate. 

Află toate informațiile despre noile servicii medicale pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
panselute capitala jpeg
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net