Prețuri gigant la cartofii din piețe. Un kilogram ajunge să coste mai mult decât carnea!

Din ei se pot face unele dintre garniturile preferate ale românilor, așadar cartofii au fost mereu la mare căutare, în piețe și supermarket-uri. Anul acesta, se pare că vor exista scumpiri la acest capitol, în special la cartofii noi. Iată la cât poate ajunge kilogramul!

Prețuri gigant la cartofii din piețe, anul acesta! Foto: Pixabay
Prețuri gigant la cartofii din piețe, anul acesta! Foto: Pixabay

Pentru cei ce își doresc să cumpere cartofi noi cât mai repede, ei bine aceștia vor ajunge în piețe mult mai devreme decât de obicei. Cu toate acestea, și prețul lor va fi pe măsură, unul record am putea spune.

Cartofii noi din piețe se vor vinde la prețuri piperate anul acesta

În sudul țării, cartofii noi au apărut deja, cu două săptămâni mai devreme. Prețul lor este unul piperat însă, aceștia ajungând să se vândă la tarabele din piețe cu sume cuprinse între 20 și 25 de lei/kg.

Fermierii au explicat că au avut cheltuieli mari cu cartofii din solar, anul acesta. Dacă pentru cei cultivați în câmp, dau 4.000-5.000 de euro, la solar acest preț se dublează. Un producător a dezvăluit astfel că prețul din piețe rămâne și el unul piperat. 

Un kg de cartofi, mai scump decât un kg de carne?

 „20-25, rămâne de văzut.”, a dezvăluit un producător că va fi suma cu care se va vinde kilogramul de cartofi noi. Practic, pentru cei ce vor cumpăra legumele, prețul atinge și chiar depășește suma cu care se vinde un kilogram de carne!

Cartofii noi cultivați pe câmp vor apărea în piețe după data de 15 iunie, din cauza temperaturilor scăzute din luna martie.

Suma temperaturilor pe sudul țării este mult mai mare că în alte zone. Producția chiar dacă nu e chiar atât de mare, dar e și foarte costisitoare având în vedere consumul de energie, motorină, benzină pentru încălzire.”, a declarat un inginer, potrivit Știrile Pro TV.

Conform Institutului Național de Statistică, anul trecut, în luna mai, cartofii noi costau în medie 4,53 de lei kilogramul. Practic, anul acesta prețul nu că s-a dublat, s-a cvadruplat!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net