Gulaș de post. Cum faci o mâncărică gustoasă din ciuperci și cartofi

Ultima actualizare:

    FOTO: bucataras.ro
FOTO: bucataras.ro

Ingrediente Gulaș de post:  

500 grame de ciuperci

4-5 cartofi

2 cepe

2 căței de usturoi

2 ardei capia

ulei de floarea soarelui, pentru călit

200 ml de suc de roșii

ierburi și boia de ardei

1 legătură de frunze de pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare Gulaș de post:    

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală ardeii capia, se curăță de cotoare și de semințe, se taie fâșii mai mici și înguste, după care se călesc cu ceapa și usturoiul, care s-au înmuiat deja.

Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape și se taie, în bucăți mai mari, care se pun la călit în cratiță, peste celelalte legume, cu un pahar de apă. Se lasă cratița la foc mic, ca să scadă înăbușit legumele, în suc propriu.

Se adaugă sucul de roșii și se pregătesc cartofii, care se curăță, se spală, se taie în bucăți mai mari și se adaugă în cratiță. Se gătesc legumele înăbușit, la foc mic, până ce mai scade din lichid și cartofii sunt fierți. Atunci se condimentează după gust cu: sare, piper, boia cu ierburi, se pune capacul pe cratiță și după 10 minute „de odihnă”, gulașul poate fi servit, presărat cu pătrunjel verde tocat, conform bucataras.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image png
zodii pixabay jpg
Fasole jpg
image png
friptura vita istcok jpg
zodii horoscop jpg
horoscop 2025 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net