Ședință la Guvern. Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre criza electricității

La Guvern a avut loc o ședință de urgență. Tema principală de discuție a fost reprezentată de criza electricității. Iată la ce concluzii a ajuns premierul Nicolae Ciucă. 

Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Profimedia
Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Profimedia

Premierul Nicolae Ciucă i-a chemat pe miniștrii cu rol în gestionarea acestei probleme să verifice rezervele de energie, dar și să găsească soluții pentru perioada în care costurile vor exploda.

La energie electrică sunt scumpiri cuprinse între 50% și 90% la furnizor, ceea ce îi afectează grav pe consumatorii care nu au trecut la contracte concurențiale. Mai mult decât atât, unii furnizori au trimis notificări prin intermediul cărora le-au cerut clienților să limiteze consumul.

Ședință de urgență la Guvern despre criza electricității

Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, președintele ANRE, Dumitru Chiriță, reprezentanți ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz și ai Ministerului Mediului.

Discuțiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluțiilor sectorului energetic în România.

Potrivit concluziilor discuțiilor, furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esențiale, cât și pentru consumatorii casnici și alte categorii de consumatori.

În privința furnizării de gaze, sunt asigurate cantitățile de gaz pentru funcționarea aprovizionării în condiții de normalitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net