Ședință la Guvern. Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre criza electricității

La Guvern a avut loc o ședință de urgență. Tema principală de discuție a fost reprezentată de criza electricității. Iată la ce concluzii a ajuns premierul Nicolae Ciucă. 

Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Profimedia
Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Profimedia

Premierul Nicolae Ciucă i-a chemat pe miniștrii cu rol în gestionarea acestei probleme să verifice rezervele de energie, dar și să găsească soluții pentru perioada în care costurile vor exploda.

La energie electrică sunt scumpiri cuprinse între 50% și 90% la furnizor, ceea ce îi afectează grav pe consumatorii care nu au trecut la contracte concurențiale. Mai mult decât atât, unii furnizori au trimis notificări prin intermediul cărora le-au cerut clienților să limiteze consumul.

Ședință de urgență la Guvern despre criza electricității

Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, președintele ANRE, Dumitru Chiriță, reprezentanți ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz și ai Ministerului Mediului.

Discuțiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluțiilor sectorului energetic în România.

Potrivit concluziilor discuțiilor, furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esențiale, cât și pentru consumatorii casnici și alte categorii de consumatori.

În privința furnizării de gaze, sunt asigurate cantitățile de gaz pentru funcționarea aprovizionării în condiții de normalitate.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net