Ședință la Guvern. Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre criza electricității

La Guvern a avut loc o ședință de urgență. Tema principală de discuție a fost reprezentată de criza electricității. Iată la ce concluzii a ajuns premierul Nicolae Ciucă. 

Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Profimedia
Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Profimedia

Premierul Nicolae Ciucă i-a chemat pe miniștrii cu rol în gestionarea acestei probleme să verifice rezervele de energie, dar și să găsească soluții pentru perioada în care costurile vor exploda.

La energie electrică sunt scumpiri cuprinse între 50% și 90% la furnizor, ceea ce îi afectează grav pe consumatorii care nu au trecut la contracte concurențiale. Mai mult decât atât, unii furnizori au trimis notificări prin intermediul cărora le-au cerut clienților să limiteze consumul.

Ședință de urgență la Guvern despre criza electricității

Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, președintele ANRE, Dumitru Chiriță, reprezentanți ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz și ai Ministerului Mediului.

Discuțiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluțiilor sectorului energetic în România.

Potrivit concluziilor discuțiilor, furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esențiale, cât și pentru consumatorii casnici și alte categorii de consumatori.

În privința furnizării de gaze, sunt asigurate cantitățile de gaz pentru funcționarea aprovizionării în condiții de normalitate.

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (8) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg