Premierul Ciucă, reacție în scandalul soților Șoșoacă cu jurnaliștii italieni

Ministerul Afacerilor Externe a făcut precizări, cu privire la scandalul dintre soţii Şoşoacă şi jurnaliştii italieni, că partea italiană a cerut ambasadorului României la Roma informaţii referitoare la măsurile adoptate, în urma incidentului.  De asemenea, premierul României Nicolae Ciucă a reacționat în acest caz.

Nicolae Ciucă a reacționat cu privire la scandalul în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă
Nicolae Ciucă a reacționat cu privire la scandalul în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă

Incidentul a avut loc vineri seară (10 decembrie), la cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă, unde mai mulți jurnaliști de la postul italian Rai Uno au venit să-i ia un interviu senatoarei. De aici a pornit un scandal monstru, iar Diana Șoșoacă a sunat la poliție.

Ministrul Afacerilor Externe al Italiei, Benedetto Della Vedova, l-a contactat pe ambasadorul român George Bologan pentru a-și manifesta „dezaprobarea fermă a guvernului italian”Citeşte întreaga ştire: Autoritățile italiene au cerut explicații ambasadorului român la Roma, după scandalul Șoșoacă - Rai Uno. Reacția premierului Ciucă

Guvernul României condamnă cu fermitate orice acţiune de intimidare a jurnaliştilor sau de obstrucţionare a dreptului la liberă informare a cetăţenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie şi accesul la informaţii sunt garanţii ale unei democraţii consolidate şi ale funcţionării statului de drept”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Premierul Nicolae Ciucă a condamnat scandalul dintre senatoarea Șoșoacă și jurnaliștii italieni

  Premierul Nicolae Ciucă a condamnat scandalul dintre senatoarea Diana Șoșoacă și jurnaliștii italieni. El a cerut ca incidentul să fie clarificat „în regim de urgență” de instituțiile abilitate.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, a precizat Guvernul României. 

Ce spune Poliția

«În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4. În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt», a anunțat luni (13 decembrie) Poliţia Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net