S-a aflat adevărul despre scandalul dintre Diana Şoşoacă şi jurnaliştii Rai Uno: «Soțul senatoarei m-a luat la pumni»

Ultima actualizare:

Jurnalişti ai postului italian de televiziune Rai Uno au filmat, vineri seară (10 decembrie), la cabinetul de avocatură al Dianei Şoşoacă. Discuţiile dintre italieni şi senatoarea ex-AUR au degenerat şi s-a ajuns la un scandal în toată regula, aşa cum arată şi înregistrarea care a fost dată pe postul de televiziune din Peninsulă.

Diana Şoşoacă foto: Inquam Photos/George Călin
Diana Şoşoacă foto: Inquam Photos/George Călin

Dacă Diana Şoşoacă a declarat că ea şi soţul ei, Silvestru Şoşoacă, au fost agresaţi de poliţie, Lucia Gorraci , jurnalista Rai Uno care a încercat să îi ia un interviu senatoarei, spune că a fost închisă în cabinetul de avocatură al acesteia şi lovită de soţul lui Şoşoacă.

Conform libertatea.ro, în reportajul realizat de televiziunea italiană, Diana Şoşoacă întâmpină echipa de jurnalişti cu zâmbetul pe buze. Discuţia devine însă rapid tensinată, iar senatoarea întreabă, în engleză: “Care pandemie?”. Deşi jurnalista, vizibil deranjată, încearcă să îi spună că există morţi, Şoşoacă răspunde: “Zero virgulă…. Vor fi toți arestați”. După discuţii în contradictoriu, senatoare le face semn să plece. Darcând se ridică să iasă din cabinet, Şoşoacă încuie uşa şi îi sechestrează, susţine jurnalista Lucia Gorraci. Apoi, parlamentarul cheamă poliția: „Bună seara, sunt senatoarea Diana Șoșoacă. Vă cer ajutorul pentru că în biroul meu e o echipă de jurnaliști care mă amenință”.

Jurnaliştii italieni, audiaţi până la miezul nopţii

Jurnalista reuşeşte să iasă din cabinet însă, când cineva intră şi lasă uşa întredeschisă. Afară, vorbeşte cu poliţia, dar apare şi Şoşoacă. Ea le cere oamenilor legii să îi percheziționeze pe jurnalişti şi să şteargă tot ce au filmat. Întorşi în cabinetul de avocatoră, Lucia Gorraci povesteşte şocată cum: “Soțul senatoarei mă ia la pumni”. Imaginile o arată în mijlocul unei îmbrânceli, moment în care țipă la polițiști: „Voi nu ne protejați! Suntem jurnaliști!”.

Conform italiencei, ea şi echipa Rai Uno au fost duşi apoi la secţia de poliţie, de unde au plecat aproape de miezul nopţii şi „doar după intervenția ambasadei italiene”.

Soţul Dianei Şoşoacă, urmărit penal pentru că a lovit un poliţist

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei ex-AUR Diana Șoșoacă, este urmărit penal pentru că ar fi lovit un polițist, potrivit comunicatului Parchetului Sector 3 din București. ”La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, inzbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, se arată în comunicat.

De asemenea, soţul senatoarei este acuzat că l-ar fi mușcat de mână pe unul din jurnaliști după ce s-a îmbrâncit cu polițistul.

Din imaginile publicate de site-ul Lumea Justiţiei, se deduce că în îmbrâncelile dintre ea şi echipa Rai Uno a intervenit şi Silvestru Șoșoacă. El nu se vede în imagini, dar se aude Şoşoacă "Silviu, încetează! Silviu încetează!”. Polițiștii sar să-l imobilizeze, iar senatoarea intervine din nou: „Păi, voi îl luați pe soțul meu?”.

Cine este Lucia Gorraci: reporter special în Kabul

Lucia Gorraci are 52 de ani şi face presă de peste 20. A început ca prezentatoare a jurnalelor de ştiri de la Rai Uno şi apoi a fost reporter în Orienul Mijlociu şi America Latină. În urmă cu opt ani, a trecut la canalul de știri al grupului Rai – Rai News24, pe post de corespondent internațional. În august 2021, a fost trimisă la Kabul, după ce talibanii au preluat puterea, relatând operațiunile de evacuare a refugiaților. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net