Guvernul a decis majorarea amenzii pentru lipsa rovinietei

Vești proaste pentru șoferii care nu plătesc la timp rovinieta. Guvernul a decis să majoreze cuantumul amenzilor plătite de şoferii care folosesc reţeaua de drumuri naţionale şi nu achită suma necesară rovinietei. 

Șoferii care călătoresc fără rovinietă riscă să fie amendați
Șoferii care călătoresc fără rovinietă riscă să fie amendați

Guvernul a informat sâmbătă despre decizia luată și a menționat că nivelul sancțiunilor era același încă din anul 2010, deși cuantumul rovinietei a crescut cu douăzeci de procente. În plus, potrivit informațiilor oferite de către polițiști numărul contravențiilor cauzate de neplata rovinietei a crescut anul trecut considerabil comparativ cu cele înregistrate în anii precedenți. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat sâmbătă că Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Prețul pe care șoferii trebuie să îl plătească pentru rovinietă diferă în funcție de autoturismul pe care aceștia îl dețin. Amenda pentru neplata rovinetei poate fi achitată în timp de 15 zile de la comunicarea acesteia. 

Citește și: Unde sunt amplasate camerele pentru roviniete pe șosele

  „Din anul 2010 până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%. Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, se arată în comunicatul Guvernului. 

Până sâmbătă, șoferii care erau surprinși de autorități circulând cu mașina pe drumurile naționale fără a avea rovinietă plătită erau sancționați cu amenzi între 250 lei și 4.500 lei, în funcție de tonajul vehicului.

Dacă amenda contravențională era achitată în termen de cel mult 48 de ore de la data comunicării, contravenientul putea achita doar jumătate din sancțiune. 

Vezi și: Cum scapi de amenda pentru lipsa rovinietei? 

Amenzile de rovinietă pot fi la trezoreriile din sectorul sau județul în care este înmatriculată mașina sau prin internet banking, pe pagina de internet ghiseul.ro. După achitarea amenzii, șoferul trebuie să trimită dovada plății către CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică) pe e-mail sau fax. 

Citiți mai multe despre amenzile pentru neplata rovinietei pe Adevărul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net