Chinul prin care a trecut Camil Petrescu. De ce a fost obligat să trăiască cu soția, deși au divorțat

Ultima actualizare:

Ieri, 14 mai, s-au comemorat 67 de ani de la moartea lui Camil Petrescu, unul dintre cei mai mari scriitori români, ale cărui realizări literare au fost însoțite de o viață zbuciumată și plină de drame personale.

Camil Petrescu. Foto: arhiva.
Camil Petrescu. Foto: arhiva.

Copilăria zbuciumată și trecerea prin Primul Război Mondial

Camil Petrescu s-a născut în București în 1894, într-un mediu marcat de absența părinților săi, deoarece tatăl său murise la scurt timp după nașterea lui, iar mama sa l-a încredințat unei doici din mahalaua Oborului. Lipsa cunoașterii părinților a fost o constantă în viața sa, descoperind doar mai târziu scrisori de la mama sa, pe care le-a citit abia în 1944.

Tinerețea lui Camil Petrescu a fost puternic marcată de experiența tragică a Primului Război Mondial, în care a luptat ca ofițer și a rămas surd la o ureche după un bombardament.

Viața amoroasă tumultuoasă a scriitorului

Camil Petrescu a fost cunoscut pentru viața sa amoroasă plină de aventuri și pasiuni. A fost un cuceritor cu mare succes la femei, îndrăgostindu-se de numeroase actrițe și scriitoare celebre ale vremii sale.

Relațiile sale cu Leny Caler, Cecilia Constantinescu, Cella Serghi și Maria Botta au fost marcate de sentimente puternice și neîmplinite, adesea rezultând în drame personale.

Căsătoria și divorțul dintre scriitor și Eugenia Marian

La vârsta de 53 de ani, Camil Petrescu s-a căsătorit cu actrița Eugenia Marian, mult mai tânără decât el cu 36 de ani. Căsnicia lor a fost una tumultuoasă, culminând cu divorțul în 1953. Cu toate acestea, din motive financiare sau personale, cei doi au fost obligați să continue să trăiască sub același acoperiș, chiar și după divorț.

Un aspect mai puțin cunoscut al acestei perioade este faptul că Eugenia Marian aducea adesea bărbați în casă, ceea ce a complicat și mai mult relația lor post-divorț.

În 1957, scriitorul Camil Petrescu a decedat, lăsând în urmă o operă literară remarcabilă și o viață plină de conflicte și pasiuni. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bataie romani spania jpg
image png
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
film wroclaw 1997 jpg
carte pixabay jpg
nicolae ceausescu facebook png
image
actualitate.net
image
actualitate.net