Cine a fost Petrache Lupu, omul care a vorbit cu Dumnezeu la Maglavit. Când și de ce a murit, de fapt

Ultima actualizare:

Petrache Lupu a fost un cioban obișnuit din comuna Maglavit, județul Dolj, născut acolo în data de 12 octombrie 1907. În ciuda modestiei sale, Petrache a fost recunoscut în urma afirmațiilor sale potrivit cărora ar fi vorbit cu Dumnezeu, într-o pădurice aflată în localitatea sa natală, fapt care i-a adus credibilitate în fața a milioane de oameni.

Petrache Lupu, omul care susținea că Dumnezeu i-a vorbit / foto: Wikipedia.org
Petrache Lupu, omul care susținea că Dumnezeu i-a vorbit / foto: Wikipedia.org

Ciobanul a susținut faptul că Dumnezeu i-a apărut la marginea păduricii, într-un loc numit „La Buturugi”, și i-a transmis un mesaj pe care trebuia să-l dea mai departe omenirii: oamenii trebuiau să se întoarcă la credință, pentru a fi feriți astfel de suferință, după cum relatează Adevărul

Petrache Lupu avea probleme mintale

Potrivit informațiilor oferite de datele oficiale, ciobanul care susține că a vorbit cu Dumnezeu suferea de probleme mintale și avea un defect în vorbire. Autoritățile au profitat de problemele sale și de faptul că oamenii l-au crezut, astfel că preotul și primarul din sat au profitat de această ocazie pentru a face bani.

Petrache Lupu începuse să vorbească din ce în ce mai clar și a mărturisit că Dumnezeu i s-a arătat trei vineri la rând – 31 mai, 7 și 14 iunie 1935.

Păduricea în care Dumnezeu i s-ar fi arătat a devenit ulterior un loc de pelerinaj. De asemenea, bărbatul a săpat și o fântână în locul în care s-ar fi întâmplat minunea, a cărei apă ulterior a devenit „făcătoare de minuni”.

De ce au crezut oamenii cele spune de Petrache Lupu?

Românii au crezut în cele spuse de Petrache Lupu / foto: Wikipedia.org
Românii au crezut în cele spuse de Petrache Lupu / foto: Wikipedia.org

Este o întrebare căreia îi este atribuit și un răspuns. Așadar, după anul 1935, aproximativ 2 milioane de oameni au mers în Maglavit. În acea vreme, sărăcia se resimțea puternic. Majoritatea oamenilor se ocupau cu agricultura, astfel că atunci când Dumnezeu i s-a arătat a fost secetă mare, motiv care a întărit credința oamenilor în cele spuse de cioban.

„În ziua de 31 mai 1935, era într-o vineri, trecând Petrache Lupu în dreptul a trei buturugi din pădure, i-a ieşit în cale un moş cu barbă albă şi lungă până la brâu, cu mustăţi foarte lungi şi împreunate cu barba. În loc de îmbrăcăminte avea peste tot numai păr alb ca mătasea, care îi acoperea corpul până la degetele picioarelor, ca un fel de sarică ciobănească. Sta în aer, la vreo două palme de pământ. De la el venea un miros aşa de frumos cum nu se întâlneşte la nicio floare pe câmp sau în grădină, ceva care aduce cu mirosul de smirnă”, a scris medicul Gheorghe Marinescu, membru al Academiei Române, în cartea „Lourdes şi Maglavit”, publicată la Tipografia ziarului Universul în 1936.

Când și de ce s-a stins din viață „Sfântul din Maglavit”

Petrache Lupu s-a stins din viață în anul 1994, la vârsta de 87 de ani, alături de el fiind nepotul său. Ciobanul a murit din cauze naturale.

„A murit aici, în pat cu mine, pe la ora 7 dimineaţa. Da’ lui îi plăcea să doarmă într-un pat de fier la bucătărie, că era mai cald”, îşi aminteşte nepotul profetului, potrivit sursei amintite. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net