Cine este bărbatul care a murit în timpul turbulențelor de la bordul unui avion Boeing. Plecase în vacanță cu soția

Clipe de coșmar pentru 211 pasageri care se aflau marți la bordul unei aeronave Singapore Airlines, după ce zborul cu destinația Singapore a fost afectat de turbulențe deosebit de puternice. Geoffrey Kitchen, un pasager britanic în vârstă de 73 de ani, a murit în timpul incidentului. Alte 53 de persoane au fost rănite, dintre care 7 sunt în stare gravă.

Geoffrey Kitchen, britanicul care a murit in timpul turbulentelor, la bordul Singapore Airlines
Geoffrey Kitchen a făcut infarct la bordul avionului (Foto: Facebook)

Avionul Boeing 777-300ER a decolat fără probleme de pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie cu destinația Singapore, însă a fost deviat spre Bangkok în urma incidentului. A aterizat de urgență la ora locală 15:45, cu aproximativ 211 pasageri și 18 membri ai echipajului la bord. Aeronava se afla în aer de aproximativ 10 ore și mai avea doar o oră și 30 de minute până la destinație. Însă, în timp ce pasagerii serveau masa, a fost lovită de turbulențe severe deasupra bazinului Irrawaddy din Myanmar, conform CNN.

Cei mai mulți oameni nu aveau centurile de siguranță puse. Avionul a pierdut brusc 1.800 de metri altitudine în doar 3 minute, iar piloții au declarat stare de urgență și au luat decizia de a ateriza în Thailanda. Zeci de ambulanțe au așteptat la sol avionul.

Pasagerul Geoffrey Kitchen și-a pierdut viața, cel mai probabil, în urma unui atac de cord, conform autorităților thailandeze citate de tabloidul britanic Daily Mail. Bărbatul călătorea împreună cu soția sa, Linda, care a fost internată la un spital din Bangkok. Pensionarul și nevasta lui porneau într-o vacanță de șase săptămâni în Asia de Sud-Est.

Pasagerii care s-au aflat la bordul avionului au declarat că au trecut prin momente de groază. „Lucrurile zburau peste tot. Eu eram acoperit în cafea. Au fost turbulențe incredibil de puternice”, a spus britanicul Andrew Davis, care a scăpat cu răni ușoare. Șeful Singapore Airlines, Goh Choon Phong, și-a cerut scuze miercuri dimineață, spunând că îi pare „foarte rău pentru experiența traumatizantă” și a transmis condoleanțe familiei lui Kitchen. Compania aeriană „cooperează pe deplin cu autoritățile relevante în cadrul investigațiilor”, a mai menționat el.

Turbulențele sunt cel mai frecvent cauzate de aeronavele care zboară prin nori, dar există și unele care apar din senin și nu sunt vizibile pe radarul meteo al avioanelor. „Rănirile cauzate de turbulențe severe sunt relativ rare”, a declarat expertul în aviație John Strickland pentru BBC. Purtarea centurii de siguranță ar putea face diferența dintre viață și moarte în astfel de cazuri, susțin specialiștii

Blestemele se țin scai de Boeing

Compania aeriană Boeing a fost implicată într-o serie de incidente șocante în acest an. Pe 5 ianuarie, ușa unei aeronave Boeing 737 Max, operată de Alaska Airlines, s-a desprins în timpul zborului, la 5.000 de metri altitudine. În urma investigațiilor, s-a ajuns la concluzia că lipseau niște șuruburi. Pe 18 ianuarie, un zbor cargo al unii Boeing 747 a rămas fără motor, în timpul decolării din Miami, forțându-l pe pilot să aterizeze de urgență. În martie, un avion Boeing 777 a aterizat de urgență în Los Angeles, după ce a pierdut pneul de pe una dintre roți, în timpul decolării.

La bordul zborului operat de United Airlines se aflau 249 de persoane. În aceeași lună, un avion United Airlines care zbura din San Francisco în Oregon, cu 139 de pasageri la bord, a aterizat fără un panou, după ce fuzelajul s-a desprins în timpul zborului.

Balize distruse de o arenoavă pe Aeroportul „Henri Coandă”

10 balize marginale și un panou de informare au fost lovite (Foto: cias.gov.ro)
10 balize marginale și un panou de informare au fost lovite (Foto: cias.gov.ro)

Un avion al companiei Turkish Airlines s-a aliniat incorect pe pista de decolare a aeroportului „Henri Coandă” și a distrus mai multe balize, potrivit adevarul.ro. „În data de 17.04.2024, aeronava de tip Airbus, având la bord 258 de pasageri și 10 membri ai echipajului, a fost planificată să execute zborul comercial cu nr. TK1046 pe ruta LROP (Aeroportul Internațional Henri Coandă București) – LTFM (Aeroportul Istanbul). Ulterior decolării aeronavei înmatriculată TC-LOC, pe timpul controlului stării pistei de decolare/aterizare, personalul care administrează suprafața de mișcare a constatat distrugerea unui număr de 10 balize marginale pe partea de Nord a pistei 26L precum și a unui panou de informare care indică ieșirea de pe calea de rulare G.”, a anunțat Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net