Scandal pe aeroportul din Cluj-Napoca, după ce un avion a decolat fără mai mulți români. „Suntem tratați mai rău ca animalele!"

Aeroportul din Cluj-Napoca a fost scena unui scandal major, după ce mai mulți pasageri români au pierdut un zbor către Franța. Incidentul a avut loc din cauza unor probleme la porțile de securitate, care i-au împiedicat pe pasageri să ajungă la timp pentru îmbarcare. În cele din urmă, avionul a decolat fără ei, lăsându-i furioși și frustrați.

Aeroport Cluj. Foto: Pixabey.
Aeroport Cluj. Foto: Pixabey.

Nemulțumirea pasagerilor: „suntem tratați mai rău ca animalele!”

Pasagerii afectați au răbufnit în fața jurnaliștilor, acuzând oficialii aeroportului și compania aeriană de neglijență și lipsă de respect. Printre declarațiile consemnate pe cameră se numără:

De ce ați făcut treaba asta pe banii noștri?” - a întrebat o femeie furioasă.

Suntem tratați mai rău ca animalele, în 2024!” - a exclamat un bărbat.

Nu ne-au spus nimic. După două ore de stat în picioare, ne-au scos afară din aeroport” - a adăugat un alt bărbat.

La toate cele trei linii de securitate ni s-a spus să stăm liniștiți, că avionul nu pleacă fără noi!” - a povestit o altă femeie.

Un alt pasager a explicat cum, după ce au fost ținuți patru ore pe aeroport, li s-a spus că nu mai sunt zboruri disponibile: „I-am întrebat de trei ori: 'Ne așteaptă avionul?' și ne-au spus 'Stați liniștiți, nu e niciun risc, avionul nu pleacă fără dumneavoastră'. Și am întrebat de ce nu se deschid porțile vechi. S-au deschis la cinci minute după ce avionul a plecat!

Probleme tehnice la controlul de securitate

Pasagerii cursei Cluj-Napoca - Paris-Beauvais au fost direcționați către controlul de securitate din aripa nouă a aeroportului, care urmează să fie deschisă oficial în două săptămâni. Între timp, aripa veche a fost închisă, iar scanerele pentru bagaje din aripa nouă au întâmpinat probleme tehnice.

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, instalația de alimentare a acestor dispozitive de securitate este subdimensionată, ceea ce a dus la blocarea și necesitatea restartării scanerelor. De asemenea, există informații neconfirmate oficial că niște muncitori ar fi tăiat accidental cabluri importante, afectând funcționarea dispozitivelor de securitate.

Din cauza problemelor tehnice, controlul de securitate s-a făcut manual, ceea ce a întârziat semnificativ accesul pasagerilor la porțile de îmbarcare. Unele companii aviatice au ales să aștepte toți pasagerii, în timp ce altele, inclusiv zborul către Franța, au decis să decoleze la timp, lăsând pasagerii în urmă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net