Cine este George Pantelimon, fotograful care transformă albumele de absolvire în artă: „Eu nu-i consider pe adolescenți clienți, sunt prietenii mei”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

George Pantelimon are 24 de ani și este unul dintre cei mai căutați și talentați fotografi din România. Pasiunea lui pentru frumos și pentru fotografie a venit încă din primii ani de viață, iar odată cu trecerea timpului, a devenit tot mai evident traseul său în viață. Când vine vorba de o simplă ședință foto sau fotografiile de absolvire, toată lumea își dorește să iasă cât mai bine, iar amintirile care rămân pentru totdeauna să fie cât mai frumoase. 

image

George Pantelimon, un fotograf tânăr de numai 24 de ani, a dus albumele de absolvire la un alt nivel. În exclusivitate pentru Click!, George a mărturisit că nu vede în adolescenți clienți, ci prieteni, așa că îi este extrem de ușor să lucreze cu ei, dar și să vadă ce-și doresc să exprime în fotografiile pe care le realizează. Deține tehnologie de ultimă generație și e mereu gata să asculte dorințele fiecărui om care-i calcă pragul studioului sau care-l contactează pentru o ședință foto. 

George Pantelimon e pasionat de fotografie de la 6 ani

Click!: George, cine ești tu? Ce trebuie să știe lumea despre tine? De când ai început să faci fotografie și când a devenit asta un business din care să ai și profit?

George Pantelimon: Sunt George Pantelimon, am 24 de ani și am absolvit Facultatea de Cinematografie – Imagine de Film și TV. Poate o să sune clişeic, dar sunt pasionat de fotografie de la o vârstă fragedă, 6 ani. Şi acum mă trec fiorii când îmi aduc aminte de primul aparat foto profesional pe care l-am primit de la tata. La început a fost totul din pură pasiune, de câțiva ani am început să transform plăcerea în business. În viață trebuie să faci ce îți place, să reușești să-ți dezvolți pasiunea într-o afacere profitabilă.

Cand vei reuși să îmbini aceste două pasiuni, eu zic că vei atinge apogeul. Cei care doresc să mă contacteze pentru orice fel de ședință foto, o pot face pe site-ul meu. Acolo am oferte complete pentru nevoile tuturor. 

„Nu vreau să se simtă incomod la ședințele foto”

Click: Știi că fiecare om e considerat artist în domeniul tău. Tu cum vezi fotografiile? La ce detalii ești atent, ce trebuie să exprime o fotografie pentru a fi de impact?

Înainte să fac fotografiile, vreau să cunosc mai bine persoanele, să mă apropii mai mult de ele. Nu vreau să se simtă incomod la ședințele foto, să fie degajați și să considere că suntem o familie. Sunt atent la expresiile faciale, poziția corpului, cât de degajați sunt în fața unui aparat. Prin momentele imortalizate cu aparatul vreau să le arat tuturor lumea mea privită prin fotografii. Să creez noi poveşti în care ceilalţi să se regăsească și să se simtă împliniți.

„Transform albumele școlare în opere de artă”

Click: Vorbește-ne puțin și despre albumele de absolvire pe care le tratezi, din câte știm, puțin diferit față de restul fotografilor. Pe ce anume pui accent cel mai mult?

După ore întregi de muncă am reușit să transform albumele școlare în opere de artă. Folosesc un program de editare cu tehnologie profesională și software modern. Mai mult decât atât, pozele sunt editate şi la ten,iar imperfecțiunile dispar. Eu nu-i consider pe adolescenți clienți, pentru mine sunt prieteni. Pentru că pozele de la absolvire rămân întotdeauna în inima tânărului și sunt puse la loc de cinste pe un perete, îi las pe elevi să-și aleagă pozele făcute în timpul sesiunii foto şi, astfel, controlează rezultatul final al albumului. Coperta catalogului este confecționată din piele ecologică, în zeci de culori, la alegerea personalității adolescentului.

Click: Ce momente/persoane ți se par cel mai greu de fotografiat? Și ce experiențe neplăcute ai avut în meserie? Am văzut că ai în portofoliu și vedete. 

Pot spune că am avut o ședință diferită și grea atunci când am fost la un ritual cu vrăjitoare. Descântece, vrăji... o altfel de experiență pe care nu o voi uita niciodată. Da, așa este, a fost o onoare și o bucurie să văd că persoanele publice au încredere în mine. Cu Larisa Iordache am făcut o super-ședință foto, iar fotografiile au ieșit minunat! 

A pregătit studioul pentru ședințele foto de Crăciun

Click!:  Spune-ne câte ceva și despre proiectele tale. 

Dacă tot ne bate Crăciunul la ușă, am pregătit un super studio pentru cei care vor fotografii rupte din stilul Laponia. Pur și simplu sunt gata să-l aduc și pe Moș Crăciun pentru oamenii care îl vor. Glumesc. Am achiziționat cele mai tari decorațiuni în ton cu Sărbătorile și de-abia aștept să aduc bucurie în inimile oamenilor. Ședințele foto de Crăciun, într-un cadru de poveste, sunt unele dintre preferatele mele. Emoția și bucuria e pretutindeni și parcă de Sărbători ne simțim, cumva, magic! 

Click!: Dacă ar fi să pleci pe o insulă pustie timp de un an, numește 3 obiecte pe care le-ai lua cu tine și argumentează alegerile.

Aparatul, laptopul și telefonul. Pasiunea pentru fotografie nu moare niciodată și o duc cu mine până și pe o insulă pustie. O să fac și acolo poze, găsesc multe momente de imortalizat.. și dacă ar fi să nu mai vin de acolo, las moștenire câteva poze editate cu natura, animalele și, cine stie.. poate și cu mine învățând tehnici de supraviețuire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net