Clădirea spectaculoasă din România despre care se spune că este blestemată. Oamenii evită chiar și să meargă în jurul ei, iar explicația lor e înfiorătoare
Una dintre clădirile celebre din România, despre care se spune că este „blestemată” și pe care oamenii o ocolesc adesea, este Palatul Golescu din București. Aceasta este asociată cu diverse legende și povești înfricoșătoare. Se spune că palatul ar fi fost bântuit din cauza unor tragedii care s-au petrecut acolo, iar mulți oameni consideră că există o energie negativă în jurul clădirii.

Aceste locuri au devenit atracții pentru iubitorii de mistere și fenomene paranormale, dar rămân încă încărcate de o aură de frică și mituri care le fac să fie ocolite de mulți.
Casa Poporului
Un alt loc similar este Casa Poporului din București (astăzi Palatul Parlamentului), care, deși nu este în mod oficial considerată „blestemată”, există povești legate de construcția sa și de sacrificiile făcute pentru a o finaliza. Unele persoane consideră că dimensiunile și istoricul locului contribuie la o atmosferă încărcată.
Castelul Hoia-Baciu
Totodată, Castelul Hoia-Baciu din apropierea Clujului este renumit pentru presupusele fenomene paranormale. Multe persoane evită zona datorită legendelor care vorbesc despre apariții misterioase și dispariții inexplicabile, iar pădurile din jurul castelului sunt considerate un loc bântuit.
Hotel Cișmigiu
În aceeași categorie intră și Hotelul Cișmigiu. Acum un hotel foarte apreciat, de patru stele, însă, și subiectul unei povești de groază. Se spune că, acesta ar fi bântuit de o tânăra domnișoară, Neli Bejan. După Revoluția din 1989, în 1990, hotelul a fost dat Academiei de Teatru și Film, servind drept cămin pentru studenții instituției. Legenda spune că, într-un weekend, la vremea respectivă, când majoritatea locatarilor erau plecați, o studentă din Republica Moldova, care făcea parte din prima sau a doua generație de studenți basarabeni ai facultății, s-a prăbușit în casa liftului, însă a supraviețuit.
Orfelinatul din Centrul Vechi
Istoria nescrisă a Centrului Vechi şi-a rezervat şi un „capitol‟ şi pentru „sufletele chinuite‟ din întunecatele cotloane ale caselor de pe Strada Franceză. Un astfel de loc bântuit se află chiar la numerele 13 şi 14.
Cunoscătorii locului vorbesc despre nici mai mult, nici mai puţin de 203 de spirite de copii care ar bântui această casă. Legenda spune că aici a fost un orfelinat unde erau aduşi copii ai străzii, de patronul casei, Stavrache Hagi-Orman, un om de o răutate pură. Copiii erau ţinuţ nemâncaţi până la epuizare, iar gazda se desfăta cu ţipetele lor de foame.
Mulţi dintre cei care trec pe lângă această casă cu obloanele trase de zeci de ani, povestesc cum, după miezul nopţii, încă se mai aud vocile ascuţite ale micuţilor care strigă „Vrem apă! Apă!‟