Satul izolat în care oamenii ajung și din care nu se mai întorc niciodată. Ce spune legenda despre acest loc
Fără îndoială, în orice colț al lumii ai merge, auzi legende urbane înfiorătoare, care întrec orice film de groază. Bineînțeles, Japonia este una dintre țările care nu duce lipsă de povești ce au fost transmise din generații în generații. În „Țara Soarelui Răsare” există un sat izolat în care oamenii ajung, dar din care nu se mai întorc niciodată. Este vorba despre satul Inunaki.

Potrivit unei legende urbane, satul Inunaki este izolat de orice altă localitate și de lumea modernă. Descris ca fiind „mic și ușor de găsit”, satul este situat într-o pădure din prefectura Fukuoka, la est de muntele Inunaki. Se spune că localnicii au refuzat să accepte Constituția Japoniei și legitimitatea guvernului japonez existent, iar la intrare există un semn pe care este scris „Constituția japoneză nu este în vigoare aici”. Bineînțeles, ca să ajungi aici, mergi pe un drum pe lângă celebrul tunel vechi Inunaki.
Conform legendei, cândva la începutul anilor 1970, un cuplu de tineri care mergeau cu mașina în drum spre Hisayama a mers în pădure căutând ajutor când motorul autoturismului s-a stricat. Așa ar fi ajuns în satul Inunaki, aparent abandonat, unde un „bătrân nebun” i-a întâmpinat și apoi i-a ucis cu o seceră. O altă poveste spune că lângă podul Inunaki există o cabină telefonică unde sună telefonul în fiecare seară. Dacă cineva răspunde, sunt transportați în sat și mor dintr-un blestem care îi face să piardă mai întâi controlul asupra corpului și minții.
De asemenea, se mai spune că locuitorii duc o viață oribilă, incestul, omorul și canibalismul fiind la ordinea zilei în comunitate. Nu există deloc legături cu lumea exterioară, nu au nici telefoane sau alte aparate, iar gadget-urile nu funcționează. Cei care au fost curioși și au reușit să găsească satul, odată ce au ajuns în el, nu s-au mai întors niciodată.
Adevărul despre satul Inunaki
Conform înregistrărilor istorice din perioada Edo, adevăratul sat Inunaki, denumit oficial Satul Inunakidani, a fost înființat în 1961 de un grup de dispecerat al domeniului Fukuoka. De aici se exportau produse ceramice și oțel. Satul a fost integrat în anul 1889 în satul Yoshikawa din apropiere odată cu introducerea sistemului de orașe și sate, iar fuziunile ulterioare au creat în cele din urmă orașul Miyawaka.
Ce face celebru acest sat este tunelul vechi Inunaki, considerat bântuit din cauza crimelor ce au avut loc în apropiere. Construcția tunelului a fost finalizată în 1949, iar în 1975 a fost construit în apropiere unul nou. Vechiul tunel, care nu mai era folosit, a devenit periculos din cauza lipsei de întreținere. Pe 6 decembrie 1988, cinci tineri au răpit și torturat un muncitor al fabricii a cărui mașină voiau să o fure, arzându-l de viu cu benzină în vechiul tunel. Deși au fost arestați și condamnați la închisoare pe viață, iar intrările în vechiul tunel au fost sigilate, tot există povești că locul ar fi bântuit. În 2000, un cadavru a fost găsit într-un baraj din apropiere.
Legenda care înconjoară satul Inunaki a apărut în 1999, când Nippon TV a primit o scrisoare de la o persoană anonimă, care descria legenda cuplului ucis în sat și îndemna echipa să viziteze locul. Scrisoarea anonimă a fost intitulată „Satul din Japonia care nu face parte din țară”.
Bineînțeles, legenda satului a inspirat și multe filme și desene, precum Howling Village (2019), regizat de Takashi Shimizu, sau seria anime din 2016 „The Lost Village”. A fost creat și un jos de groază intitulat „Inunaki Tunnel”.