Condimentul banal din bucătărie care ne poate salva plantele. Îl putem folosi pe post de îngrășământ

Plantele sunt mereu o opțiune perfectă, atunci când dorim să ne decorăm casele. Acestea vor umple spațiul într-un mod extrem de elegant și vor aduce o notă de vitalitate și voie bună, în camerele noastre. Iar dacă vrem ca plantele noastre să crească sănătoase și să înflorească cât mai des, există un ingredient banal din bucătărie care poate fi folosit drept îngrășământ!

Șofranul poate fi folosit ca îngrășământ / foto: IStock
Șofranul poate fi folosit ca îngrășământ / foto: IStock

Probabil că o bună parte dintre noi putem spune că avem măcar și o singură plantă, în casă. Acestea sunt perfecte pentru a umple spațiile, iar pe lângă valoarea lor decorativă, o floare frumoasă ne poate umple casa cu parfum și ne poate oferi o stare bună de spirit. Cu toate acestea, o situație neplăcută de care ne putem lovi este ca planta noastră să nu mai înflorească, indiferent de cât de multă atenție îi oferim.

Ei bine, în aceste situații este indicat să utilizăm îngrășământ, însă acesta poate să coste destul de mult, sau să nu fie atât de eficient pe cât am sperat noi inițial. Din fericire, un condiment special din bucătărie poate fi folosit pentru plantele noastre: șofranul!

Cum putem folosi șofranul drept îngrășământ

Șofranul este un condiment extrem de popular, care este folosit în moduri destul de neobișnuite. Pe lângă gustul incredibil pe care îl poate oferi mâncării, șofranul mai este utilizat și în diverse produse cosmetice, ori ca ingredient în diverși coloranți.

Atunci când vine vorba despre potențialul său ca îngrășământ, șofranul este extrem de ușor de utilizat. Mai precis, tot ce trebuie să facem este să dizolvăm o linguriță din acest condiment special într-un litru de apă, iar apoi să amestecăm totul bine. Mai departe, soluția poate fi aplicată direct pe solul plantelor noastre, de două ori pe săptămână.

Dacă avem șofran la dispoziție și dacă nu avem de gând să îl folosim constant la rețete, el poate fi util plantelor noastre. Cu ajutorul acestuia putem face un îngrășământ natural și simplu, chiar la noi acasă, iar plantele noastre ar trebui să fie pline de flori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net