A reușit să se vindece singur cu puterea gândului. Medicul Constantin Dulcan explică metoda

Ultima actualizare:

Medicul neurolog Constantin Duclan promovează importanța conştientizării puterii pe care o au gândurile şi cuvintele. El explică faptul că acestea, precum și afirmațiile noastre ajung să se materializeze. A relatat cum a descoperit că se poate vindeca simplu şi a explicat metoda prin care consideră că oricine își poate îmbunătăți starea de sănătate! Click! îţi prezintă declaraţiile sale.

Medicul Constantin Dulcan susține că puterea gândului este foarte importantă în lupta cu bolile
Medicul Constantin Dulcan susține că puterea gândului este foarte importantă în lupta cu bolile

„Stai cu ochii închiși, într-o profundă stare de relaxare și încerci să te situezi înapoia gândului, și prin exersare. Eu spun un lucru, dacă un singur om în Univers poate să treacă printr-un zid desfăcându-se, despărțindu-se în atomii care compun și dincolo se recompun, înseamnă că și altul poate. Ceea ce vreau să spun este că mulți au spus: metoda descrisă de dumneata mi-e greu să o fac. Nu, dacă insiști, (...) pur și simplu poți să reușești într-o jumătate de oră sau 20 de minute să te încarci cât pentru o noapte profundă de somn, asta fac eu. Dacă dimineața nu am dormit bine stau atunci și pur și simplu închid ochii și încerc să mă situez dincolo de lucruri sau poți să te concentrezi pe starea de oboseală. Psihiatrul spune următorul lucru, poți să îți vindeci boala și asta am făcut-o când i-am speriat pe aceia că trebuia să mă internez de la o răceală, pur și simplu am rămas la hotel și m-am concetrat doar pe ideea de febră și a doua zi eram la lucru”, a dezvăluit Constantin Dulcan, în podcastul Fain și Simplu realizat de Mihai Morar.

Constantin Dulcan: „Noi avem posibilități nelimitate, toată povestea este să nu ne limităm”

Constantin Dulcan a povestit că acel moment critic s-a întâmplat în anii '90, când era în Italia, la o conferință. Dacă se îmbolnăvea, tot programul i-ar fi fost dat peste cap, așa că, pentru a evita asta, a decis să se vindece singur.

„O zi întreagă am rămas în hotel, m-am concentrat numai pe asta. Pe ideea aia, rămâi cu gândul dacă te doare, îl pierzi, iar revine, până când simți cum se disipă. Am facut exercțiul ăsta pe mai multe alte simptome”, a mai spus el. „Noi avem posibilități nelimitate, toată povestea este să nu ne limităm și să nu folosim cuvinte pe care subconștientul le preia și care sunt dăunătoare, defavorabile, nocive sănătății noastre. Cuvântul înseamnă informație, ghid, model, deci știință, cunoaștere. Tot ce înseamnă Univers e cuprins într-un cuvânt. Suntem pe un teren mitologic, dar așa putem să explicăm ca să înțelegem. Deci tot ceea ce gândim noi să aibă o tentă strict constructivă. Totul e să domine emoția constructivă și nu cea distructivă", este de părere Constantin Dulcan.

Constantin Dulcan ne îndeamnă să facem zilnic alegeri noi, mai bune

Constantin Dulcan nu este singurul om de știință care promovează această metodă. Și terapeutul chiropractician Joe Dispenza spună că există trei tipuri de stres - fizic, chimic și emoțional, precum și trei tipuri de echilibru - fizic, chimic și emoțional. El susține că, dacă reușim să ajungem la mai mult echilibru chimic și emoțional, echilibrul fizic le va urma. Dar și pe măsură ce corpul se îndreaptă spre un echilibru fizic și chimic, cel mai probabil echilibrul emoțional se va recalibra și el.

Cum ajungem însă, la această stare de echulibru? Făcând alegerile corecte din nou și din nou! Atunci când toate trei sunt în echilibru rezultă sănătatea, explică specialistul.

Când nu suntem atenți la lumea noastră interioară, este ușor să ne lăsăm ademeniți de aceleași sentimente familiare și stresante identificate cu sinele nostru din trecut. A trăi în emoțiile trecutului nu va aduce mai multe rezultate identice în viitor. Atunci când navigăm prin viață pe pilot automat, funcționând după aceleași programe inconștiente, sentimente sau factori de stres (îndoială, oboseală, resemnare, resentimente, suferință și așa mai departe), mediul nostru familiar reafirmă aceste aceleași sentimente. Așa rămânem blocați în aceleași vieți familiare.

Așadar, cum se poate ieși din acest ciclu de a gândi, simți și face aceleași lucruri nocive pentru sănătate la nesfârșit? Totul începe prin a face alegeri diferite. Fie că este vorba de a ne trezi și a medita în loc să stăm în pat, de a schimba ceea ce mâncăm sau de a începe o rutină de exerciții fizice, pe măsură ce facem alegeri noi și mai bune, ne ajutăm corpul, mintea și spiritul să revină la echilibru. Renumitului Constantin Dulcan explică faptul că starea de prezență și alegerile conștiente produc schimbări imediate în prezentul nostru care se vor reflecta și în viitor!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net