CTP, reacție dură în scandalul Halep: „Este un medicament periculos pe care îl iei când eşti silit”

Ultima actualizare:

CTP a intervenit prompt în scandalul în care este implicată Simona Halep. Cunoscutul gazetar, care are o pasiune uriașă pentru tenis, nu putea să nu comenteze pe tema subiectului zilei în sportul mondial. Marea noastra campioană a fost prinsă dopată la ultimul turneu de Grand Slam din 2022.

CTP reacționeză după ce Halep a fost prinsă dopată
CTP reacționeză după ce Halep a fost prinsă dopată

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a anunțat că sportiva a fost depistată pozitiv la US Open cu substanţa denumită Roxadustat. Cristian Tudor Popescu se întreabă de ce ar fi luat Simona Halep acea substanță interzisă.

Cunoscutul om de presă susține că acesta este un medicament „păcătos” și „periculos” care are efecte adverse „teribile”. Mai mult, CTP spune că o astfel de substanță o iei doar dacă ești „silit”.

„Ţi-ar putea mări capacitatea de efort. Dacă vă uitaţi în fişe, nu este un drog, este un medicament. Dacă vă uitaţi în fişa medicamentului, vă luaţi cu mâinile de cap la reacţii adverse. Este un medicament păcătos, periculos, pe care îl iei când eşti silit să îl iei, când n-ai ce face, pentru că are efecte adverse teribile. 

Uitaţi-vă la ce este acolo. Inclusiv hipertensiune pulmonară, greaţă, hiperpotasemie. Iei aşa ceva şi ţi se face rău pe teren. Este invers. Nu are cum să îţi facă bine. Este un medicament extrem de riscant”, a precizat cunoscutul jurnalist, pentru Fanatik.

CTP sare în apărarea Simonei Halep

CTP a intervenit prompt în scandalul în care este implicată Simona Halep
CTP a intervenit prompt în scandalul în care este implicată Simona Halep

Cristian Tudor Popescu o crede pe Simona Halep și „bagă mâna în foc” că nu s-a dopat. Acesta nu înțelege de ce ar fi luat vreodată sportiva noastră un astfel de medicament, din moment ce nu ar fi ajutat-o pe teren.

„Simona are un cuvânt acolo: 'Niciodată nu am luat în mod voit vreo substanţă'. Şi eu o cred pe cuvânt. Bag mâna în foc. Nu este tipul de om şi de sportiv să ia aşa ceva. Gândiţi-vă puţin. Ea nu a avut niciodată probleme de rezistenţă. E punctul ei forte anduranţa.

Ea a avut probleme la spate, la muşchi, la articulaţii şi aşa mai departe. Dar nu a avut probleme de rezistenţă în timp. La ce să o ajute această substanţă? Îi vindecă problema la spate, hernia de disc pe care o are? Este absurd. Nu se potriveşte nimic, dar, fireşte, vedem în continuare ce spune ancheta”, a declarat CTP.

Simona Halep, depistată pozitiv la US Open

Simona Halep (31 de ani)
Simona Halep (31 de ani)

Zi teribilă pentru sportul românesc. Marea noastră campioană este acuzată că s-a dopat. Simona Halep a fost depistată pozitiv cu substanţa denumită Roxadustat şi a fost suspendată provizoriu din toate turneele din circuitul WTA.

Imediat după anunțul făcut de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului, fostul lider WTA a reacționat pe contul ei de Instagram

„De-a lungul carierei mele, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trișez, deoarece este complet împotriva valorilor cu care am fost educată. Mă confrunt cu o situație nedreaptă și mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la capăt pentru a demonstra că nu am consumat nicio substanță interzisă în cunoștință de cauză și am încredere că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la suprafață”, a scris Halep.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net