Cu animalele la împărtășit! O biserică a primit la slujbă câini, pisici, cai și păsări

Binecuvântarea anuală a animalelor a revenit și anul acesta la Catedrala Sfântul Ioan Divinul, duminică, 6 octombrie, la New York. Animalele au fost împărtășite în cinstea Sfântului Francisc, patronul necuvântătoarelor și al naturii. Stăpânii și prietenii lor blănoși (sau fără blană) au fost invitați la eveniment.

Animalele au fost aduse la slujbă

Câine în brațele stăpânei, alături de un preot la Catedrala Sf. Ioan din New York
Oamenii și-au dus animalele de companie la biserică (Foto: Profimedia)

Este important să le arătăm recunoștință animalelor noastre pentru dragostea pe care o aduc în viața noastră, iar acest weekend a fost șansa multor stăpâni de a face asta. Multe biserici catolice din lume invită animalele la împărtășanie, cu ocazia Sărbătorii Sfântului Francisc.

Așa a fost și la Catedrala Sfântul Ioan Divinul din Manhattan, New York, unde sute de animale au luat parte la o slujbă dedicată lor. Nu au venit doar câinii și pisicile din zonă, ci și exemplare exotice precum papagali, șerpi și broaște țestoase.

De asemenea, nu au lipsit caii, măgarii, lamele și cămilele. Indiferent de aspectul lor, catedrala și clerul eparhial au binecuvântat toate animalele. Stăpânii și prietenii lor necuvântători nu au avut nevoie de bilete de intrare și nu au plătit nici o taxă pentru acest eveniment. Toți au fost bineveniți.

La slujbă au luat parte și mai mulți cai (Foto: Profimedia)
La slujbă au luat parte și mai mulți cai (Foto: Profimedia)

Ziua a început cu o slujbă de închinare numită Procesiunea animalelor. Ceremonia a inclus muzică ive și un spectacol de dans susținut de Teatrul de dans Forces of Nature, subliniind frumusețea regnului animal și a lumii naturale.

„Vrem să vindecăm planeta”

Imediat după slujba din biserică, a avut loc Târgul de Ziua Sf. Francisc, unde au fost incluse mai multe activități interesante printre care: fotografii și portrete ale animalelor de companie, o zonă de adopție a asociației ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals), care a oferit animalelor fără stăpân șansa de a-și găsi o familie, dar și puncte de informare privind mediul și fauna sălbatică.

Nu au lipsit nici broeștele țestoase (Foto: Profimedia)
Nu au lipsit nici broeștele țestoase (Foto: Profimedia)

„Sărbătoarea Sfântului Francisc ne deschide ochii asupra minunăției lumii din jurul nostru. Ne umple de uimire și dragoste, recunoștință și generozitate. Nu ne minunăm doar de tovarășii noștri animale, mari și mici, ne angajăm, de asemenea, să vindecăm planeta care îi susține”, a declarat reverendul Patrick Malloy.

Biserica Catedrală Sf. Ioan Divinul este o biserică episcopală, cea mai mare catedrală gotică din lume și una dintre cele mai mari șase clădiri bisericești din lume. Are peste 125 de ani, fiind fondată în 1892.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
reumatism jpg
madalina jpg
zambet shutterstock  jpg
panouri solare casa depositphotos1 jpeg
premiul nobel pentru medicina 2024 jpg
bani pensie jpg
rovinieta
hanul rosu facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net