Cele mai inteligente rase de câini din lume. Sunt foarte populare și au un IQ ridicat

Ultima actualizare:

Iubitorii de animale care vor să își ia un câine ca animal de companie trebuie să știe că există 7 rase de câini cu un IQ peste medie. Aceștia s-au dovedit a fi campionii perfecți, potrivit Forbes Advisor.

Cele mai inteligente rase de câini / Foto: Pixabay
Cele mai inteligente rase de câini / Foto: Pixabay

Border Collie, Pudel și Ciobănesc german

Border Collie este una dintre cele mai inteligente rase de câini. Aceștia înțeleg tot ce le spune stâpânul, sunt receptivi în rezolvarea problemelor și dau dovadă de o loialitate deosebită. Ei pot crește de la 13 până la 24 de kilograme și au o durată de viață cuprinsă între 12 și 15 ani.

Pudelii sunt extrem de deștepți. Tânjesc după afecțiune și au înclinații spre trucuri de circ. Mai mult, aceștia au un spirit de vânătoare și trăiesc între 10 și 18 ani.

Câinii din rasa ciobănesc german sunt printre cei mai inteligenți câini. Curajul și îndemânarea lor în rezolvarea problemelor îi fac să fie potriviți pentru munca de poliție și cea militară. Sunt loiali, afectuoși, energici și sociabili. Ei cresc până la 40 de kg și trăiesc între 10 și 12 ani.

Golden Retriever, Doberman Pinscher, Ciobănesc Shetland și Labrador Retriever

Câinii din rasa Golden Retriever sunt ușor de dresat și deosebit de inteligenți. Au o energie uriașă și sunt dornici de activități sportive, fiind loiali și având o durată de viață între 10 și 12 ani.

Doberman pinscherii par timizi, însă aceasta este, de fapt, o caracteristică a lor. La bază, aceștia sunt dornici de distracție, iubitori și mereu preocupați să își mulțumească stăpânul. De asemenea, rasa doberman învață rapid și este receptivă atunci când vine vorba de comenzile primite.

Au înclinații spre a salva oamenii și a rezolva problemele din regimul polițist sau militar. Mai mult, atunci când simt un pericol, ei își avertizează stăpânul și devin autoritari. Doberman pinscherii trăiesc între 10 și 12 ani și ajung la o greutate de până la 45 de kg.

Câinele ciobănesc Shetland este sensibil, empatic, afectuos și calm. De asemenea, acesta este un câine de pază perfect, întrucât alungă străinii prin lătrat. Este energic și dornic de plimbări, ajungând la o greutate de până la 12 kg și o durată de viață de până la 14 ani.

Labradorii sunt extrem de prietenoși și au un devotament unic, ceea ce îi face să fie cei mai buni prieteni ai omului. Sunt ușor de dresat, inteligenți și au o capacitate excelentă în a depista mirosurile atunci când vine vorba de salvare și căutare. Aceștia pot găsi droguri și bombe, dar au și o pasiune pentru înot și scufundări. Labradorii trăiesc până la 13 ani și cântăresc între 25 și 37 de kg.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net