Care sunt rasele de câini cele mai longevive. Cum să îți alegi un prieten pe viață

Deși ne-am dori ca cei mai buni prieteni să trăiască mult mai mult, din păcate, câinii nu au o speranţă de viaţă foarte mare, indiferent de rasă. Însă este important să știi că există diferențe mari între rasele care trăiesc cea mai lungă și cea mai scurtă viață. Cât trăiesc câinii, în funcție de rasa pe care o au?

Care sunt câinii cu cea mai mare speranță de viață / foto: arhiva Click!
Care sunt câinii cu cea mai mare speranță de viață / foto: arhiva Click!

Nu toți câinii sunt la fel de longevivi , iar atunci când te gândești să adaugi un nou membru familiei tale, speranța de viață s-ar putea să fie un factor determinant. De regulă, cu cât rasa este mai mică, cu atât speranța lor de viață este mai mare. Există, totuși, câțiva patrupezi care sunt cunoscuți pentru durata lor lungă de viață.

Câinii mici și cu nasul lung tind să trăiască cel mai mult, în timp ce câinii mai mari și cu nasul plat tind să aibă o viață mai scurtă, potrivit unui studiu publicat în Scientific Reports. În medie, câinii trăiesc între 10 și 13,7 ani, conform studiului care s-a bazat pe 18 rase de câini din Marea Britanie, iar în calcul au fost luați 30.000 de patrupezi care au murit în perioada 2016 – 2020.

Care sunt rasele de câini care trăiesc cel mai mult

Printre rasele de câini care trăiesc cel mai puțin se numără Bulldog-ul francez, Bulldog-ul englez, câinele mops și Bulldog-ul american. În timp ce ultimele trăiesc maxim 7 ani, Bulldog-ul francez trăiește 4 ani și jumătate. De cealaltă parte, din categoria celor mai longevive rase de câini face parte Jack Russell terrier, care trăiește cel mai mult: 12.7 ani. La fel de longevivi sunt și câinii din rasa Yorkshire terrier, Border Collie și Springer Spaniel.

Bineînețeles, durata mare de viață a câinilor este influențată de mai mulți factori, conform studiului, iar castrarea este cel mai important dintre ei, căci elimină aproape toate problemele legate de organele reproductive ale animalului. De asemenea, câinii de rasă trăiesc mai puțin decât câinii hibrizi, iar femelele trăiesc mai mult decât masculii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Methoni jpg
par vopsit jpg
cascada urlatoarea jpg
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
adolf hitler jpg
joe biden nato summit zelenski profimedia jpg
octavia marlow instagram jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net