Povestea incredibilă a lui Buster, câinele negru care a devenit alb. De ce boală suferă

Pe parcursul a doi ani și jumătate, un câine negru a devenit complet alb din cauza vitiligo - o afecțiune care face ca pielea și părul să-și piardă pigmentul natural. La sfârșitul anului 2021, la vârsta de doi ani, Buster a primit acest diagnostic, iar stăpânul său, Matt Smith, a făcut poze pe tot parcursul transformării câinelui.

Buster, câinele care suferă de vitiligo, poze cu el negru și alb
Buster în 2021 vs 2024 (Foto: Reddit)

Vitiligo este cauzat de o boală autoimună care face ca zone ale pielii, părului, botului și buzelor, precum și mucoasa bucală și facială, să își piardă pigmentul sau culoarea. Matt Smith a fost sfătuit de medicul veterinar să fie atent la iritația pielii, dar în afară de asta, sănătatea câinelui nu a fost afectată. La început, Matt a observat mici pete albe în jurul ochilor, nasului și bărbiei lui Buster, dar la nouă luni după diagnosticul de vitiligo, fața câinelui era plină de pete. Astăzi, Buster, care acum are patru ani, a trecut de la complet negru la un alb imaculat, potrivit Oddity Central.

În urmă cu doi ani, Matt Smith a publicat povestea și diagnosticul lui Buster pe rețeaua de socializare Reddit, pentru a arăta cum s-a schimbat fața animalului de când a fost diagnosticat cu vitiligo. Pe atunci a primit mult sprijin din partea comunității iubitorilor de animale, iar experiența sa a devenit virală. Recent, bărbatul a făcut o altă postare anunțând că animalul lui a devenit complet alb, împărtășind o serie de fotografii care documentează tranziția.

Buster este fericit și sănătos

Observând fotografiile făcute înainte și după transformare, una lângă alta, este aproape imposibil să spui că acesta este același câine. Sigur, ochii sunt la fel, dar în afară de asta, este o diferență ca de la zi la noapte. Dacă nu ai ști povestea acestui câine, nu te-ai gândi niciodată că suferă de această afecțiune. Din fericire, cățeii nu se simt jenați de propria înfățișare, așa că Buster se bucură de viața lui la fel ca atunci când era complet negru, iar vitiligo nu i-a afectat sănătatea în vreun mod serios.

Blana neagră i-a căzut și în loc i-a crescut una albă”, a scris Smith. „Așadar, a existat un moment în care avea chelie în anumite zone până când i-a crescut blana nouă și pufoasă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net