Revoltă în Târgu Jiu. 60 de câini din adăpostul public au fost eutanasiați într-o singură zi

Masacru în Târgu Jiu! În noaptea de luni, 12 august 2024, 60 de câini din adăpostul public au fost eutanasiați. Mai mulți activiști pentru drepturile animalelor reclamă nereguli la adăpostul din Târgu Jiu și  susțin că procedura eutanasierii nu a fost respectată. Mai mult decât atât, bietele animale nici măcar nu au fost date spre adopție!

60 de câini din adăpostul Primăriei Târgu Jiu au fost eutanasiați / foto: arhiva Click!
60 de câini din adăpostul Primăriei Târgu Jiu au fost eutanasiați / foto: arhiva Click!

Este revoltă în Târgu Jiu! Localnicii și mai mulți activiști pentru drepturile animalelor fac acuzații grave la adresa adăpostului public, care nu ar fi respectat legea. Luni, 12 august, 60 de câini au fost eutanasiați, în doar câteva ore, fără să se încerce darea spre adopție a acestora.

„În timp ce noi toți dormeam, mișelește, pe ascuns, în doar câteva ore, azi-noapte, 60 de câini din Adăpostul Public Târgu Jiu au fost omorâți! 60 de câini ale căror poze nu au fost publicate niciunde de Asociația «Serviciul de Ocrotire a Câinilor fără Stăpân», așa cum era legal.

60 de câini despre care nu s-a știut că sunt pe lista morții pentru că ei, cei care trebuiau să anunțe public poze și termene, nu au făcut-o”, a scris pe pagina de Facebook medicul veterinar și vicepreședinta Asociației „Pro Animals”, Patricia Paraschiv.

60 de câini fără stăpân, eutanasiaţi în Târgu Jiu

Evident, reprezentanţii asociaţiei se apără şi spun că totul a fost făcut ca la carte. Potrivit legii în vigoare, un câine fără stăpân poate fi eutanasiat după 14 zile lucrătoare de la momentul în care a fost adus în adăpost, dacă nu este revendicat sau adoptat. Bineînțeles, există mai multe reguli care trebuie respectate până se ajunge la decizia radicală. Conform reprezentanților adăpostului din Târgu Jiu, animalele ar fi stat în adăpost de peste 200 de zile.

Coordonatorul acțiunii spune că totul a fost legal și dă vina pe cei care de aproape un an nu au vrut să înfieze animalele, pentru a le salva de la eutanasiere. Asociațiile de protecția animalelor vor să depună o plângere penală, acuzând acte de cruzime.

De asemenea, revoltați după ce au aflat că 60 de animale fără stăpân au fost eutanasiate, zeci de oameni au depus sesizări la Poliţie. Oamenii legii fac acum verificări şi au deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor fără drept.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
ploaie jpeg
masina cheie inchiriata istock jpg
Parcul Dimitrie Ghica, Sinaia  FOTO Google Maps png
image
actualitate.net
image
actualitate.net