Cu ce se stropesc pomii în prima jumătate a lunii aprilie. Recolta va fi bogată și vei ține dăunătorii la distanță

Ultima actualizare:

Stropirea pomilor este crucială pentru a asigura o grădină cu pomi sănătoși și roditori. De obicei, această procedură se efectuează în principal iarna și primăvara, mai precis în lunile martie-aprilie, când majoritatea soiurilor de pomi înfloresc după ce ziua devine egală cu noaptea și temperatura crește. În acest context, este important să știți cum să stropiți pomii după ce aceștia înfloresc.

Cireșul înflorește și el la începutul primăverii / foto: Pixabay
Cireșul înflorește și el la începutul primăverii / foto: Pixabay

Fertilizarea arborilor este de asemenea esențială pentru a menține o livadă sănătoasă și roditoare, contribuind la dezvoltarea armonioasă a pomilor.

După iarnă, tratamentele de primăvară devin critice pentru sănătatea pomilor din grădină sau livadă. Este crucial să vă orientați corect în ceea ce privește momentul optim pentru stropirea pomilor, precum și alegerea adecvată a substanțelor pentru această procedură.

Respectarea tratamentelor pentru pomi este esențială

Specialiștii avertizează că respectarea corectă a tratamentelor pentru arbori este esențială pentru prevenirea bolilor și a pierderilor de recoltă semnificative.

În țara noastră, pomii sunt tratați cu produse chimice imediat după înflorire, pentru a-i proteja împotriva bolilor și dăunătorilor. Fertilizantul cel mai comun folosit conține azot, fosfor și potasiu, însă există și alte tipuri de fertilizanți potriviți pentru acest proces.

Este important de reținut că stropirile trebuie făcute în condiții de vreme favorabile, fără vânt și precipitații. Produsele chimice se aplică fie cu un pulverizator, fie manual. După stropire, este necesară monitorizarea atentă a pomilor pentru a se asigura că nu sunt afectați de substanțele chimice.

Cele mai comune substanțe utilizate pentru stropirea pomilor sunt fungicidele, care combat bolile fungice precum mucegaiul praf, rugina și crusta, și insecticidele, care luptă împotriva dăunătorilor precum afidele, omizile și muștele albe.

Care sunt cei mai des întâlniți dăunători ai pomilor fructiferi

Dintre dăunătorii cei mai întâlniți în România se numără făinarea, focul bacterian, rapanul și putregaiul, care pot afecta atât cantitatea cât și calitatea recoltei, precum și dăunătorii precum păduchele de San Jose, păduchele negru, puricele melifer, molia fructelor, acarianul roșu al pomilor, păianjenul roșu și viespea neagră a prunului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net