Cum să protejezi pomii fructiferi de frig. Cele mai utile trucuri pe care le aplici în sezonul rece

Sezonul rece poate afecta foarte tare pomii fructiferi dacă nu snt îngrijiți corespunzător. Din fericire există o mulțime de metode prin care ne putem asigura că nu vor îngheța peste noapte. Însă ce ne facem cu rozătoarele? Ei bine, specialiștii au o soluție și în privința lor.

Cum protejezi pomii de frig și rozătoare
Cum protejezi pomii de frig și rozătoare

Cum protejezi pomii de frig

Pentru a proteja pomii de frig cea mai populară soluție este laptele de var. Tot ce trebuie să faceți este să dați pomii cu lapte de var atât pe trunchi cât și pe ramurile mai groase. Prin reflectarea luminii și reducerea încălzirii trunchiului, copacul este protejat. De asemenea, este ideal să puneți și îngrășământ cu un conținut ridicat de fosfor și potasiu. 

Cum protejezi pomii de rozătoare

Iată ce este bine să agăți în această perioadă pe ramurile merilor si pomilor fructiferi înainte de iarnă pentru a-i proteja de rozătoare, conform specialiștilor de la Agrostiri.ro, care au publicta pe TikTok un video în care explică clar ce soluții avem: „Pe măsură ce se instalează lunile reci, iepurii, șoarecii și alți oaspeți nedoriți se refugiază în copacii din grădină și se hrănesc cu coaja pomilor fructiferi, ceea ce poate provoca daune grave plantelor. Mirosul de naftalină respinge iepurii, șoarecii și alți oaspeți nedoriți, asigurându-se că pomii fructiferi vor rămâne nevătămați pe parcursul iernii. Pentru a folosi naftalina în mod corespunzător, este suficient să o puneți în pungi de pânză sau în sticle de plastic cu găuri și să le atârnați în copaci. Acest truc ar trebui realizat înainte de instalarea temperaturilor reci de iarnă, de preferință pe ramurile inferioare ale puieților.”

Cum pregătești tuia de iernat

Tot în această perioadă este bine să avem grijă și de tuia, arborele decorativ care ne înfrummusețează curțile. Iată cum ne învață specialiștii de la Agrostiri.ro să pregătim tuia pentru iernat.

„V-am tot spus că toamna este anotimpul în care se plantează tuia și se pregătește pentru iarnă. Înainte de a aplica orice tratament cupric, tuia trebuie curățată pe interior. Priviți câte ramuri uscate ascunde tuia fără să fie vizibile. Aceste zone uscate trebuie curățate, apoi aplicați fungicidul Champ, 20 grame în 10 litri de apă. Nu lăsați ramuri îngălbenite sub rădăcinile arbuștilor. Îndepărtați-le cu o greblă și lăsați zona curată. Tratamentul poate fi repetat după 7 zile și se aplică dimineața, după ora 10.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net