Ce trebuie să pui la rădăcina mărului pentru a face fructe tot anul. Secretul grădinarilor adevărați

Ultima actualizare:

Ce trebuie să pui la rădăcina mărului pentru a face fructe. Merele sunt unele dintre cele mai iubite fructe. În acest sezon ne bucurăm de mere coapte și dulci, din care putem face gem, compot și tot felul de prăjituri. Pentru a avea parte însă de fructe coapte și zemoase trebuie să apelați la câteva trucuri. Aceste îngrășăminte vor da cele mai bune roade! Iată secretul dezvăluit de specialiști.

Ce trebuie să pui la rădăcina mărului pentru a face fructe
Ce trebuie să pui la rădăcina mărului pentru a face fructe

Ce trebuie să pui la rădăcina mărului pentru a face fructe

Cei de la Agro Medic au dezvăluit pe TikTok secretul: „Pentru dezvoltarea normală a pomilor și rezistența la boli, trebuie aplicat îngrășământ pe tot parcursul sezonului de creștere. Ce îngroapă grădinarii experimentați sub măr primăvara? În această perioadă, pomii se trezesc după o perioadă de hibernare și încep o creștere intensă, se dezvoltă mugurii și lăstarii, se pun bazele viitoarei recolte. Prin urmare, este deosebit de important să le asigurăm o nutriție bună. Merii au nevoie de fertilizare primăvara, în ciuda solului fertil și a îngrășămintelor aplicate toamna. Fertilizarea de primăvară ar trebui să fie dominată de azot, de care plantele au nevoie pentru o creștere accelerată și pentru dezvoltarea masei verzi. Ureea, nitratul de amoniu, gunoiul de grajd, turba obișnuită și gunoiul de pasăre sunt folosite pentru hrănirea merilor.

Fertilizarea ar trebui să înceapă atunci când apar frunzele tinere și primii muguri. La două săptămâni după înflorire, se aplică un îngrășământ lichid: 12 grame de uree sau 15 grame de nitrați la 10 litri de apă. Pentru a pregăti un îngrășământ organic bogat în azot se folosește gunoi de grajd. Acesta se diluează cu apă în proporție de unu la 3. Infuzia va fi gata de utilizare după 14 zile, dar asigurați-vă că o amestecați periodic în acest timp. Înainte de a o folosi, diluați un litru din ea cu 10 litri de apă. Dar grădinarii experimentați se bazează pe o altă metodă, îngroapă doi pumni de cuișoare sub trunchiul mărului. Pătrunzând în sol, acestea îl saturează cu fier, care este vital pentru creșterea și dezvoltarea pomului fructifer.”

image
image
image
image
image
image
Orasul Aninoasa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (76) jpg
bani jpg
plante jpeg
image png
rujeola jpg
image png
1 mos nicolae legenda jpg jpeg
bicarbonat de sodiu jpg