Cu ce trebuie să stropești trandafirii după 15 iulie. Așa îi vei păstra frumoși până la toamnă

Trandafirii sunt printre cele mai frumoase și pretențioase plante și au nevoie de îngrășăminte organice și minerale. Vara, în special, aceștia au nevoie de potasiu și magneziu. Sunt și alte elemente care sunt absolut necesare pentru creșterea acestor plante. 

Cu ce trebuie stropiți trandafirii Foto: Pixabay.com
Cu ce trebuie stropiți trandafirii Foto: Pixabay.com

Care sunt vitaminele esențiale pentru trandafiri 

Toate soiurile de trandafiri de grădină au nevoie de hrănire pe tot parcursul sezonului, dar nu mai mult de două ori pe lună. Vara, se pun muguri, iar trandafirul are nevoie în special de potasiu și magneziu. Pentru înflorirea luxuriantă, pansamentul de top se aplică atât prin metode radiculare, cât și foliare.

 Fosforul este necesar pentru ca planta să formeze muguri. Potasiul ajută planta să absoarbă fosforul. Calciul este responsabil pentru dezvoltarea sistemului radicular. Magneziul contribuie la sinteza clorofilei. Manganul, fierul, zincul, cuprul îmbunătățesc metabolismul plantei, cresc perioada de înflorire. 

Cum să hrănești corect trandafirii

Îngrășămintele minerale sunt produse sub formă de pulbere, granule, tablete, soluții. Materia organică este introdusă sub formă lichidă și combinată cu minerale. Combinația ambelor tipuri vă permite să obțineți rezultate maxime.

Îngrășăminte pentru trandafiri de grădină se aplică în două moduri: rădăcină și foliar. Fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici. Pentru a determina care este cel mai potrivit pentru trandafiri, grădinarii recomandă să încercați ambele și să evaluați rezultatul. Totul depinde de condițiile de creștere, de tipul de sol și de climă. 

Pansamentul rădăcinilor se aplică imediat după udare sau ploaie, pentru a nu arde rădăcinile. Pentru procedurile foliare, se folosesc deseori infuzii din plante. Tufele de trandafiri sunt pulverizate seara sau pe vreme tulbure, astfel încât compoziția de nutrienți să nu se evapore sub influența luminii solare.

Sfaturi de la grădinari 

Înainte de a hrăni trandafirii în timpul înfloririi și înmugurării, acordați atenție faptului că fertilizarea poate fi aplicată numai în etapa de formare activă a mugurilor. În perioada de înflorire, procedura nu este efectuată. Aplicați organice și minerale după înflorire.

Soluția bazată pe drojdie 

O soluție bazată pe drojdie comprimată este un excelent pansament care ajută întotdeauna în absența unei soluții gata preparate cu oligoelemente. Se dizolvă 1 kg de drojdie proaspătă în 10 litri de apă caldă și se diluează 1:10 cu apă înainte de utilizare. Se toarnă 1 litru sub fiecare tufiș.

Alte sfaturi 

Lăsați gunoiul putred pentru săpat toamna, iar în iulie, sub fiecare tufiș, turnați o soluție pregătită din 1 kg de excremente de păsări și 10 litri de apă o dată. Folosiți cenușă de lemn când creșteți trandafiri în soluri acide. Soluția prelungește perioada de înflorire și satura trandafirii cu oligoelemente suplimentare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net