Cum făceau sex oamenii în Roma și Grecia Antică. Bărbații consumau un ingredient minune pentru potență

Ultima actualizare:

Sexualitatea în Roma antică poate fi vazută cel puțin controversată în prezent, având în vedere că pedofilia și incestul sunt practici sexuale interzise prin lege. În antichitate, însă, astfel de obiceiuri erotice erau acceptate, chiar dacă uneori implicau și copii foarte mici.

Frescă din Pompeii. Sex în Roma antică. FOTO swide.com
Frescă din Pompeii. Sex în Roma antică. FOTO swide.com

Scriitoarea și istoricul Vicki León descrie în cartea sa „The Joy of Sexus: Lust, Love, & Longing in the Ancient World“ diverse practici sexuale ale grecilor, romanilor și egiptenilor din antichitate, multe dintre acestea fiind greu de imaginat și acceptat în secolul XXI.

„Peștișorii” împăratului Tiberius

De obicei, Nero și Caligula sunt considerați cei mai perverși împărați ai perioadei, dar Vicki León sugerează că împăratul Tiberius Caesar Augustus (care a domnit din 14 d.Hr. până în 37 d.Hr.) merită această „onoare” îndoielnică. Conform biografului său, Suetoniu, Tiberius și-a construit un adevărat templu al desfrâului la Capri, unde tinerii sclavi îi satisfăceau orice poftă sexuală.

O practică sexuală oribilă implica bebeluși antrenați să înoate sub apă și să îi facă felație, numindu-i „peștișorii mei”, conform relatărilor lui Vicki León.

Grecii și romanii aveau un adevărat cult pentru corpul uman, iar nuditatea era considerată normală. Grecii admirau în special posteriorul frumos, atât la femei, cât și la bărbați. 

O credință ciudată era că pântecele femeilor puteau „să vagabondeze” în afara corpului, provocând isterie. Medicii aplicau alifii urât mirositoare sau foloseau sunete puternice pentru a aduce pântecul înapoi la locul său. Clitorisul era văzut negativ de medici și soți, iar în cazurile în care era considerat prea mare, putea fi redus chirurgical.

Sodomizarea era folosită ca pedeapsă pentru adulter

Pederastia era larg răspândită și era cunoscută sub denumirea de „pedico”. În cazul adulterului, partea vinovată putea fi sodomizată de „victimă”. Dacă un cetățean roman se culca cu soția altui cetățean roman, acesta din urmă avea dreptul legal de a-l sodomiza pe amantul soției, inclusiv în fața unei audiențe. Adulterul putea fi pedepsit și prin sodomizare cu o ridiche, conform relatărilor lui Vicki León, citată de Adevarul. 

Pentru a-și menține virilitatea, bărbații din antichitate erau atenți la alimentație. În Egipt, consumul de salată era considerat a intensifica orgasmele, fiind consumată la sărbătorile în onoarea zeului Min, zeul fertilității și potenței masculine.

Există și astăzi o varietate de salată numită salată romană, cu o formă alungită. Romanii și grecii credeau că și alte alimente aveau proprietăți afrodiziace, inclusiv un remediu numit „morcovul mort”, preparat din ulei de măsline și ierburi, aplicat zilnic pentru potență.

Gladiatorii și admiratoarele lor

Deși majoritatea gladiatorilor erau sclavi, aceștia aveau multe admiratoare din toate păturile sociale. Frescele din Pompeii mărturisesc despre viața sexuală intensă a gladiatorilor. Împăratul Commodus, care adora spectacolele cu gladiatori și participa adesea la ele, se implica în acte sexuale degradante pentru partenerii săi.

Părinții săi, Faustina și împăratul Marcus Aurelius, au avut o problemă din cauza atracției Faustinei față de un gladiator sclav. Faustina a fost obligată să facă sex cu gladiatorul, care a fost ucis în timpul actului sexual, iar ea a trebuit să se spele în sângele acestuia și apoi să facă dragoste cu soțul ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
luna albastra adobestock jpg
dulceata de gogonele jpg
suc de struguri_must_shutterstock 2226633225 jpg
cub horoscop 2 gif
ostropel de pui 580x400 jpeg
top lichide pentru unghii cleaner unghii degresant unghii i acetona jpg
scalpului 1536x1024 jpg
KV Hanul Boieresc Summer24 final 3RO png
image
actualitate.net
image
actualitate.net