Cum îți poți proteja plantele de îngheț, indiferent dacă sunt plantate în ghiveci sau direct în grădină

Fiecare dintre noi putem observa că vremea deja s-a mai răcit în țara noastră, iar în acest punct din an, temperaturile nu pot decât să scadă tot mai mult. Astfel, devine foarte important să știm cum să avem grijă de plantele noastre și să le protejăm de îngheț, indiferent dacă se află în curte, ori într-un ghiveci din casă.

Plantele noastre trebuie ajutate să treacă peste iarnă
Plantele noastre trebuie ajutate să treacă peste iarnă

După o vară atât de fierbinte, pentru noi, temperaturile mai reci de toamnă sunt o adevărată binecuvântare. Din păcate, pentru plantele noastre, această schimbare a vremii poate avea consecințe letale, dacă nu luăm câteva măsuri speciale.

Iar primul pas pe care trebuie să îl facem este să verificăm, cu ajutorul Internetului, precis care este temperatura minimă pe care o poate suporta fiecare plantă pe care o avem. Gradul de toleranță al florilor, cât și nevoile pe care le au, pot fi extrem de diferite de la o plantă la alta, așa că trebuie să verificăm precis ce situații se aplică pentru noi.

Cum ne putem proteja plantele de îngheț

De obicei, cele mai expuse pericolului sunt plantele care nu sunt native țării noastre. Acestea pot fi acoperite cu un material special, menit să le protejeze de îngheț, sau, dacă este posibil, putem să le aducem în casă.

Pe de altă parte, arborii și arbuștii se pot descurca de unii singuri cu temperaturile reci, așa că nu va trebuie să le oferim protecție specială, decât dacă avem fluctuații extreme de temperatură.

Trebuie să verificăm constant prognoza meteo

Plantele anuale, după cum sugerează și numele, au un ciclu de viață scurt, de numai un an de zile. Cel mai bine este să lăsăm aceste plante să își urmeze cursul natural al vieții, iar anul viitor, din cauza faptului că ele se vor reînsămânța, ar trebui să crească la loc.

În general, trebuie să verificăm atent prognoza meteo, în fiecare zi, pentru a ști din timp ce fel de ajustări trebuie să facem în curtea noastră. Dacă știm precis ce nevoi au plantele noastre, dar și cum va fi vremea, vom putea să le ajutăm să treacă cu bine peste iarnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
raiffeisen
Nicolae Ceauşescu, la Conferinţa Naţională a PCR din decembrie 1977 (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 2/1977)
vlad ciurea digi24
catena jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
legume jpg
Câine, Pexels (4) jpg
Deputatul Nelu Tătaru participă la ședința comisiei Juridice din Camera Deputaților în care se votează ridicarea imunității sale parlamentare  Foto Inquam Photos  George Calin (6) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net