Cum percep animalele zgomotul artificiilor. Câinii își pot pierde auzul definitiv, iar păsările mor de frică

Artificiile și alte materiale explozive provoacă suferințe animalelor, unele chiar fatale. Auzul multora dintre ele este mult mai sensibil decât la oameni, iar exploziile pot deteriora grav acest simț. Câinii, de exemplu, își pot pierde ireversibil auzul din cauza zgomotului produs de artificii, arată Animal Ethics. Se estimează că o cincime din disparițiile animalelor de casă este cauzată de frica generată de sunetele foarte puternice, în principal artificiilor și furtunilor.

image

Artificiile pot emite sunete de până la 190 de decibeli, cu 110-115 peste limita de 75-80 de decibeli limita la care începe deteriorarea urechii umane. Artificiile generează un nivel de zgomot mai mare decât petardele, împușcăturile (140 decibeli) și unele avioane cu reacție (100 decibeli).

Câinii

Câinii pot auzi până la 60.000 hz, în timp ce oamenii nu pot auzi nimic peste 20.000 hz, ceea ce reprezintă doar o treime din capacitatea câinilor. Această acuitate a câinilor este unul dintre motivele pentru care sunetul artificiilor le poate fi atât de dăunător. Ei prezintă semne de anxietate copleșitoare deoarece nu pot scăpa de sunet.

Pisicile

Efectele artificiilor asupra pisicilor sunt mai puțin evidente, dar răspunsurile lor sunt similare cu cele ale câinilor, cum ar fi încercarea de a se ascunde sau de a scăpa. Cu toate acestea, indiferent de teama pe care o au, acestea au un risc mai mare de a fi otrăvite. Multe pisici care se află în apropierea zonelor în care se produc focuri de artificii sau se aruncă petarde le ingerează sau ingerează părți din acestea. În plus, ele pot orbi sau pot fi grav rănite de exploziile petardelor.

Caii

Caii, de asemenea, acționează destul de asemănător cu câinii și pisicile, dând semne de stres și frică și încercând să fugă sau să scape. Se estimează că 79% dintre cai suferă de anxietate din cauza petardelor, iar 26% suferă răni din cauza acestora.

Păsările

Zgomotul petardelor poate cauza păsărilor tahicardie și chiar moartea de frică. Gradul ridicat de stres al păsărilor este indicat de faptul că păsările pot abandona temporar sau definitiv locurile în care se află.

Expunerea repetată la zgomote puternice neașteptate, imprevizibile poate provoca fobii la multe animale, crescând reacțiile de panică la zgomote puternice în viitor.

În plus, petardele sunt otrăvitoare, iar explozia lor eliberează particule dăunătoare, cum ar fi praful fin (PM10), care este toxic pentru inhalare. Poate agrava bolile existente și poate provoca altele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ospatar cu sau fara experienta jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net