Cum să cureți cuptorul de arsuri și mirosuri neplăcute. Ai nevoie de un ingredient cu prețul sub 5 lei

Cum să cureți cuptorul de arsuri și mirosuri neplăcute cu ajutorul unui ingredient banal? Click! îți spune secretul care te va scăpa de această corvoadă!

cuptor jpg

Pe TikTok a apărut una dintre cele mai simple metode prin care îți poți curăța cuptorul și a cărei eficacitate este în sfârșit dovedită. Este vorba despre utilizarea banalului bicarbonat de sodiu care îți va face cuptorul să strălucească de curățenie.

Cum îți cureți cuptorul cu bicarbonat de sodiu

Ai nevoie doar de puțin bicarbonat de sodiu pe care îl vei amesteca cu puțină apă, până când se formează o pastă omogenă. Pasta o aplici peste tot în aragaz și o lași să acționeze timp de câteva minute. Ulterior îți poți pune mănușile și vei șterge totul cu un burete ușor abraziv astfel încât, toate resturile uscate și lipite să poate fi îndepărtate eficient. După ce ai curățat bine, șterge cu o lavetă îmbibată în apă până când totul strălucește. La sfârșit poți șterge și cu o lavetă cu oțet , recunoscut și el pentru faptul că este perfect când vine vorba de curățare, iar acesta va reuși să îndepărteze orice urmă de bicarbonat de sodiu.

De ce este eficient bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este ieftin, ușor de utilizat și extrem de eficient în curățarea grăsimii din cuptor. Bicarbonatul de sodiu este alcalin, iar grăsimea din cuptor formată din particule alimentare este de obicei acidă. Bicarbonatul de sodiu neutralizează acizii și descompune grăsimea, permițându-vă să o curățați fără prea multe bătăi de cap. Este, de asemenea, un abraziv ușor, așa că funcționează bine la îndepărtarea alimentelor uscate și lipite. Puteți folosi cuptorul imediat după ce l-ați curățat cu bicarbonat de sodiu.

În cele mai multe cazuri, bicarbonatul de sodiu își face treaba în doar 15 minute, astfel încât nu trebuie să pierzi prea mult timp cu această treabă. Cu toate acestea, cazurile sunt diferite, așa că în timp ce pentru unii oameni este suficient să lasă bicarbonatul să acționeze doar câteva minute, pentru alții care folosesc mai mult cuptorul este indicat să îl lase chiar și peste noapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net