Cartofi la cuptor cu broccoli şi brânză, reteţa simplă de care nu te vei sătura
Cartofii sunt unul dintre alimentele care nu lipsesc din nicio casă. Uşori de făcut, versatibili şi delicioşi, ei pot fi folosiţi în diverse combinaţii, fie pentru o garnitură perfectă la o friptură, fie pentru un fel principal săţios. Iar combinaţia cu broccoli şi brânză este una perfectă, de care nu ai cum să te saturi vreodată.
Dacă ai nişte cartofi şi broccoli la îndemână, sau doar vrei să încerci un fel nou de mâncare, această reţetă simplă este ideală. Sunt buni şi când sunt proaspeţi scoşi din cuptor şi fierbinţi, dar şi după ce au stat chiar şi o zi şi sunt ca o pizza fără aluat.
Pentru reţeta de cartofi la cuptor cu broccoli şi brânză, nu ai nevoie de multe ingrediente: cartofi, broccoli, cheddar ras (sau orice altă brânză rasă), smântână şi unt. Secretul constă în a folosi o tavă cât mai mare şi cât un singur strat din fiecare ingredient, pentru ca totul să fie bine făcut, în timp cât mai scurt şi suficient de corcant.
Ingrediente necesare pentru cartofi la cuptor cu broccoli şi brânză
- 3 cartofi mari, ideal cei special de copt
- 2 capete de broccoli
- 1 cană şi două treimi de smântână (poate fi mai multă sau mai puţină, în funcţie de consistenţa dorită)
- 2 căni de cheddar ras (sau orice alt tip de brânză)
- 1 ceapă verde tocată
- sare şi piper, după gust
- ulei
- bacon (opţional)
Cum se prepară cartofii la cuptor cu broccoli şi brânză
Primul pas e să feliezi cartofii şi să îi fierbi. Ei nu trebuie să fie fierţi complet, ci doar să fie fragezi, pentru a se găti mai repede. Scoţi cartofii din apă şi îi laşi să se răcească.
Taie broccoliul în bucheţele mici, de dimensiuni egale. În aceaşi apă în care au fiert cartofii, fierbe bucheţelele de broccoli, nu mult, doar în jur de patru minute, cât să fie mai fragede şi ele.
Într-un castron, amestecă cheddarul, sau orice alt tip de brânză vrei, cu smântână şi ceapa verde.
Într-o tigaie mare, pune ulei şi apoi toţi cartofii într-un strat. Deasupra pune amestecul de brânză şi smântână, iar peste, bucheţelele de broccoli. Pe deasupra, presără nişte brânză şi poţi adăuga şi nişte bucăţele de bacon, dacă nu vrei să fie un fel complet vegetarian.
Tava se pune în cuptorul preîncis la 190 de grade, timp de 25-30 de minute, până când brănza se rumeneşte bine.
Aşteaptă să se răcească puţin după ce ai scos cartofii cu broccoli din cuptor şi apoi portionează-i şi serveşte-i.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!