Cartofi rosti. Cum se face deliciosul preparate elvețian
Ce sunt rosti și cum se prepară? Plăcinta din cartofi rași este populară în Elveția și poate fi o variantă ideală pentru mic dejun, prânz sau cină.
Ingrediente: Pentru rosti: 4-5 cartofi medii, sare, după gust, piper, după gust, ulei, pentru prăjit; Pentru umplutură: 150 g smântână fermentată, 30 g rucola, 100 g porumb dulce din conservă.
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi dai prin răzătoarea mare, apoi îi scurgi foarte bine. Îi condimentezi cu sare şi piper. Într-o tigaie bine încinsă, torni 2-3 linguri de ulei şi pui un strat subţire de cartofi, astfel încât să formezi o clătită. O prăjeşti la foc mediu, pe ambele părţi, până devine rumenă, apoi o scoţi pe prosoape de hârtie. Procedezi la fel până termini compoziţia de cartofi. Ungi rosti cu smântână, îi umpli cu boabe de porumb şi frunze de rucola, apoi îi pliezi. Îi serveşti calzi sau reci.