Sănătate în farfurie! Cum se prepară placintă de lobodă, planta care te ajuta să slăbești

Ultima actualizare:

A venit primăvara, iar gospodinele vor să gătească rețete care mai de care mai ușoare, dar și gustoase. Dacă ai rămas în pană de idei, Click îți prezintă o rețetă de sezon.

Plăcinta de lobodă este super sănătoasă, dar și gustoasă
Plăcinta de lobodă este super sănătoasă, dar și gustoasă

Loboda este o plantă foarte apreciată ale cărei proprietăți terapeutice sunt cunoscute încă din Antichitate. Aceasta este una dintre verdeţurile de sezon pe care trebuie să o avem constant în meniu primăvara. Loboda conţine vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, carotenoizi, proteine, zinc, seleniu, triptofan şi fibre alimentare, toate acestea fiind benefice sănătăţii.  Săracă în calorii şi bogată în fibre, poate fi potrivită şi în curele de slăbire.

Loboda, potrivită pentru slăbit

Ca şi alte legume cu frunze verzi, loboda este bună pentru reglarea digestiei, datorită nivelurilor înalte de fibre dietetice şi alte minerale pe care le conţine. Consumul de lobodă previne constipaţia, ajută la regenerarea mucoasei gastrice în caz de ulcere, reglează funcţia vezicii biliare. Loboda previne dezvoltarea cancerului de colon.

Fiind bogată în vitamine, minerale, proteine vegetale şi antioxidanţi, loboda contribuie la reglarea proceselor metabolice, hormonale şi enzimatice în organism.

Fierul şi calciul stimulează formarea celulelor roşii ale sângelui, circulaţia şi oxigenarea ţesuturilor şi organelor, creşterea eficienţei metabolice globale. Datorită conţinutului de vitamina C şi fier, loboda previne și combate astenia de primăvară. Într-o cură de slăbire consumul de lobodă are efecte diuretice şi laxative, remineralizrază, vitaminizează şi energizează corpul. Loboda este bogată în vitamine şi în săruri minerale şi foarte săracă în calorii. Aceasta reglează digestia, accelerează metabolismul, conţinând doar 19 calorii la 100 de grame de lobodă gătită

Loboda poate fi consumată ca salată, dar şi în omlete, sufleuri, plăcinte şi ca garnitură pentru fripturi. Iată cum se poate prepara o delicioasă plăcintă cu lobodă verde şi brânză, un preparat consistent, care poate constitui o gustare, dar şi o masă principală, conform clickpoftabuna.ro.

Ingrediente

Citește și Supe cremă - opțiune excelentă în alimentație

8 foi subţiri de plăcintă

10-12 legături lobodă verde

2 linguri ulei

2 legături ceapă verde

3 ouă

150 ml lapte integral (3,5% grăsime)

50 g unt topit şi răcit

sare

Citește și Vedete de nota 10 în bucătărie! Rețete de la Anna Lesko și Raluca Podea

Mod de preparare

Cureţi loboda de codiţe şi o speli bine, sub jet de apă rece. Cureţi ceapa verde, o tai mărunt şi o pui la călit în ulei, 2-3 minute, la foc mediu. Adaugi frunzele de lobodă tocate şi dai focul mare. Presari sare, după gust şi laşi pe foc până ce scade toată zeama, apoi dai deoparte. Când amestecul s-a răcit complet, adaugi ouăle bătute şi omogenizezi.

Ungi cu unt o tavă cu pereţii înalţi. Aşezi o foaie de plăcintă, iar marginile le răsfrângi peste pereţii tăvii. O ungi cu unt şi aşezi încă o foaie, apoi completezi, în acelaşi mod, cu încă două foi.

Torni umplutura de lobodă şi aduni spre centrul tăvii marginile foilor de plăcintă. Acoperi complet suprafaţa cu celelalte 4 foi decupate de dimensiunea tăvii şi unse între ele cu unt, apoi înţepi plăcinta din loc în loc, cu o furculiţă, apoi torni laptele, în special pe margini.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade C. Când laptele e absorbit de foi, dai tava la cuptor, 40-45 de minute, până ce plăcinta se rumeneşte frumos. O scoţi şi o laşi la răcorit înainte să o tai. O poţi servi caldă sau rece.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net