Cum să păstrezi ouăle proaspete timp de 12 luni. Metoda cu care nu dai greș
Ouăle sunt un ingredient versatil care poate fi folosit într-o varietate de mâncăruri, dar, din păcate, se strică repede. British Egg Industry Council oferă câteva sfaturi simple pentru a păstra ouăle proaspete pentru mai mult timp.
Ouăle nu trebuie neapărat păstrate în frigider. Dacă sunt păstrate în frigider într-un carton, vor rămâne proaspete timp de aproximativ trei săptămâni. Albușurile separate se vor păstra până la trei săptămâni dacă sunt depozitate într-un recipient sigilat, iar gălbenușurile se vor păstra până la trei zile dacă sunt păstrate acoperite și refrigerate.
Cu toate acestea, dacă doriți să prelungiți termenul de valabilitate al ouălor, există modalități simple care pot ajuta. British Egg Industry Council sugerează că ouăle pot fi păstrate în siguranță până la 12 luni. Acest lucru înseamnă că puteți avea întotdeauna ouă la îndemână pentru a le adăuga la micul dejun sau la un preparat gustos.
Pe lângă congelarea ouălor întregi, consiliul spune că, prin congelarea separată a gălbenușurilor și a albușurilor, risipa de alimente poate fi redusă la minimum. Potrivit consiliului, ouăle pot fi congelate până la un an, dar ar trebui utilizate în termen de patru luni pentru o calitate optimă.
Cum să păstrezi ouăle proaspete pentru mai mult timp
Ghidurile sunt simple: „Pentru a congela ouă întregi, albușul și gălbenușul trebuie bătute împreună. Se toarnă conținutul într-un recipient potrivit pentru congelator, se etichetează cu data, se sigilează și se congelează”, relatează express.com.
Conform consiliului, înghețarea albușurilor de ouă este un „procedeu simplu”. Tot ce trebuie să faci este să le torni într-un recipient, să le amesteci, să-l sigilezi bine și să-l congelezi.
Pentru a accelera decongelarea, se recomandă înghețarea unor cantități mici. Această metodă este deosebit de utilă pentru rețetele care utilizează doar gălbenușuri sau albușuri de ou. Cu toate acestea, înghețarea gălbenușurilor de ou necesită câțiva pași suplimentari. În primul rând, gălbenușurile trebuie separate și puse într-un recipient. Deoarece gălbenușurile au o textură mai groasă, acestea se pot întări dacă sunt lăsate în starea loc înițială, ceea ce le face nepotrivite pentru unele rețete.
Pentru a evita acest lucru, adăugați o jumătate de linguriță de sare și una până la o lingură și jumătate de zahăr la 240 ml de gălbenușuri crude. Folosește sare pentru preparatele sărate și zahăr pentru cele dulci. Este esențial să te asiguri că ouăle sunt complet dezghețate înainte de consum. Indiferent dacă sunt albușuri, gălbenușuri sau amestecate, ouăle congelate trebuie complet dezghețate și consumate doar în preparate gătite temeinic.
Acestea nu trebuie gătite direct din congelator. Pentru a le dezgheța, acestea trebuie mutate din congelator în frigider peste noapte pentru a evita expunerea la bacterii. În cele din urmă, ouăle trebuie utilizate imediat după decongelare.