Cum să prăjești peștele pentru a nu face fum în toată casa! Trucul acesta te scapă de mirosul neplăcut. Cea mai delicioasă rețetă

Peștele prăjit este un preparat clasic, apreciat pentru gustul său savuros și textura crocantă. Cu toate acestea, multe persoane evită să-l gătească acasă din cauza mirosului puternic sau a riscului ca acesta să se lipească de tigaie. Urmând câteva trucuri simple, vei obține un pește fraged, aromat și perfect gătit și casa nu va fi plină de fum!

Cum să prăjești peștele pentru a nu face fum în toată casa!
Cum să prăjești peștele pentru a nu face fum în toată casa!

Trucuri pentru un pește prăjit perfect. Cum să nu mai faci fum în toată casa

Elimină mirosul puternic – Stoarce zeama de lămâie peste pește cu 15 minute înainte de gătire. Acest truc neutralizează mirosul și îi oferă o aromă plăcută.

Obține o crustă crocantă – Trece peștele prin făină înainte de prăjire. Astfel, nu se va lipi de tigaie, nu se va arde și va avea o crustă aurie, crocantă la exterior.

Menține suculența în interior – Prăjește peștele la foc mediu pentru a evita uscarea cărnii. O temperatură prea mare îl poate arde la exterior, lăsându-l crud în interior

Pește prăjit crocant cu cartofi copți și sos de iaurt 

Dacă vrei să pregătești un pește prăjit perfect, cu o crustă aurie și crocantă, dar suculent la interior, această rețetă este exact ce ai nevoie. Îl vom acompania cu o garnitură de cartofi copți aromatizați și un sos răcoritor de iaurt cu usturoi.

Ingrediente:

Pentru pește: 2 fileuri de pește (doradă, păstrăv, șalău sau cod), zeama de la 1 lămâie

4 linguri făină, sare și piper, după gust, 1 linguriță boia dulce (opțional), 3 linguri ulei de măsline

Pentru garnitură: 3 cartofi mari, tăiați felii, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, oregano uscat

Pentru sos: 200 g iaurt grecesc, 1 cățel de usturoi pisat, zeama de la ½ lămâie, 1 lingură mărar tocat

Mod de preparare:

Stoarce zeama de lămâie peste fileurile de pește și lasă-le la marinat timp de 15 minute. Între timp, într-un bol, amestecă făina cu sare, piper și boia dulce. După ce timpul de marinare a trecut, trece peștele prin acest amestec, scuturând excesul de făină.

Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă fileurile și prăjește-le aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante. Scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Într-un bol, amestecă feliile de cartofi cu ulei de măsline, sare, piper și oregano. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le la 200°C timp de 30 de minute, până devin aurii și crocante la exterior, dar moi la interior.

Într-un castron mic, amestecă iaurtul grecesc cu usturoiul pisat, zeama de lămâie și mărarul tocat. Omogenizează bine și lasă sosul să stea câteva minute, pentru ca aromele să se combine.

Așază fileurile de pește prăjit pe un platou, alături de cartofii copți crocanți. Servește-le cu sosul de iaurt proaspăt și, dacă dorești, cu o salată verde pentru un plus de prospețime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Fontana di Trevi, foto Shutterstock jpg
Thassos, Grecia, foto Shutterstock jpg
drislea seceta (3) jfif
Creta, Grecia, Shutterstock jpg
Mihaela Bilic, foto Facebook, Shutterstock jpg
map 4152197 1280 (1) jpg
Autori, foto Pinterest jpg
ciclist  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net