Cum să-ți gestionezi banii. Expertul Liviu Drăghici îți oferă sfaturi prețioase

România se confruntă cu o problemă persistentă legată de gestionarea ineficientă a banilor, iar educația financiară este considerată o lacună majoră în formarea tinerilor. Într-o inițiativă remarcabilă, profesorul Liviu Drăghici a lansat un proiect unic la nivel național pentru a aduce educația financiară în școli și licee. Într-un context în care românii tind să cheltuiască excesiv, să se îndatoreze pe termen lung și să urmărească doar satisfacția imediată, acest proiect își propune să aducă o schimbare semnificativă în abordarea financiară a noilor generații.

Liviu Drăghici te învață cum să-ți gestionezi banii. Foto: arhiva.
Liviu Drăghici te învață cum să-ți gestionezi banii. Foto: arhiva.

Educație financiară în școli și licee

Profesorul Drăghici, specialist în Științe Economice, s-a asociat cu 30 de liceeni și studenți pe care i-a format pentru a preda educație financiară în diverse școli și licee din orașul Ploiești. Acest demers inovator este menit să umple golurile educaționale existente, având ca scop conștientizarea elevilor asupra importanței gestionării banilor în viața de zi cu zi.

Impactul educației financiare

Profesorul Drăghici a evidențiat că multe dintre problemele financiare cu care se confruntă adulții români au la bază lipsele de educație financiară din copilărie. Prin intermediul cursurilor și workshop-urilor, el își propune să pregătească elevii pentru viața de după școală, oferindu-le cunoștințe esențiale despre gestionarea banilor, întocmirea unui CVhttp://, înființarea unei firme și luarea unui împrumut bancar.

Educația financiară  ca investiție în viitor

Drăghici subliniază că educația financiară trebuie să depășească simpla economisire pentru cumpărături viitoare, încurajând în schimb investiții chibzuite. Scopul final este ca fiecare individ să atingă un nivel în care investițiile să genereze venituri pasive, acoperind cheltuielile curente. Această abordare, conform profesorului, ar oferi oamenilor posibilitatea de a alege joburile în funcție de pasiunile lor, fără presiunea financiară imediată.

Platformă de educație financiară

Cu planuri de extindere a inițiativei sale, Drăghici intenționează să creeze o platformă de educație financiară accesibilă publicului larg. Aceasta va include și o interfață dedicată celor interesați să devină educați financiari și să transmită cunoștințele mai departe, scriu cei de la Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net