Cum să vă spălați corect adidașii, pantofii și tenișii. Cele mai bune sfaturi pentru a elimina mirosurile neplăcute din încălțăminte

Vrei să-ți cureți adidașii dar nu știi cum să procedezi? Nu-i lăsa să se murdărească atât de mult încât trebuie să-i arunci la gunoi. Este posibil să îi curățați acasă, fără a risca să îi deteriorați. Descoperă toate sfaturile noastre pentru a avea grijă de adidașii tăi preferați.

Adidasi pentru alergat  jpg

Ce se întâmplă dacă ți-ai face timp să ai grijă de pantofii sport care zac prin dulapurile tale? Și pe bună dreptate, aceste piese care îți încalță picioarele și dau ținutei tale un efect „casual chic” sunt puse la încercare. Noroi, praf, murdărie etc. acumulează tot. În funcție de compoziția lor, există multe sfaturi pentru întreținerea lor.

Ar trebui să-ți pui adidașii în mașina de spălat?

De multe ori suntem tentați să ne punem adidașii în mașina de spălat pentru a-i curăța și a-i face ca noi. Dar fiți atenți, deși această metodă poate într-adevăr curăța acești pantofi sport, poate să implice și riscuri. Greutatea, talpa de cauciuc și mișcările repetate ale adidașilor care sar în tamburul mașinii dvs. de spălat vă pot deteriora în cele din urmă aparatul. Cum să-ți întreții adidașii? Ce măsuri de precauție ar trebui să iei dacă îi spălați la mașină? 

Ce tip de pantofi pot pune în mașina de spălat?

După cum ați înțeles, pentru a nu vă deteriora mașina de spălat, nu toți pantofii pot fi curățați la mașină. Cizmele și alți pantofi din piele nu pot fi spălați la mașină. Un lustru de pantofi este suficient pentru a scăpa de toată murdăria. Pe de altă parte, tenisii de pânză pot fi băgați în mașina de spălat. Trebuie doar să luați câteva măsuri de precauție pentru a nu îi deteriora, scriu cei de la santeplusmag.com.

Curățarea pantofilor din pânză în mașina de spălat

Înainte de a vă curăța perechea de pantofi din pânză, trebuie să începeți prin a îndepărta șireturile. Trebuie să știți că apa prea fierbinte trebuie evitată atunci când vă spălați adidașii în mașină. Și pe bună dreptate, acțiunea căldurii poate desprinde talpa. O altă recomandare: trebuie evitat și spinning-ul. Prin urmare, este important să nu vă puneți pantofii singuri în mașină. Impacturile repetate ale pantofilor de sport împotriva tamburului vă pot slăbi dispozitivul. Pentru a le amortiza, cel mai bine este să îi înfășurați într-un prosop  și să îi puneți într-o plasă de rufe înainte de a îi spăla. Programează-ți spălarea la 30 de grade, fără centrifugare și folosește detergent lichid. Când uscați, nu vă puneți pantofii în uscător, deoarece acest lucru i-ar putea deteriora. Pur și simplu îndepărtați excesul de umiditate folosind un burete sau o cârpă curată din microfibră și apoi lăsați pantofii să se usuce la aer.

Cum să vă curățați adidașii cu mâna

Chiar și atunci când vă curățați pantofii manual, este important să îndepărtați mai întâi șireturile și să le spălați separat. Pentru a le îndepărta murdăria, ai nevoie doar de o periuță de dinți uzată, lichid de spălat vase. Frecați materialul până când toate petele dispar și lăsați-i să se usuce la aer.

Următorul pas: curățarea adidașilor. După cum am menționat mai sus, pantofii din piele, catifea sau piele de căprioară nu pot fi băgați în mașina de spălat. Pentru a îi curăța manual, scoateți mai întâi branțul și frecați-l cu un burete sau o cârpă curată din microfibră ușor umezită cu detergent de rufe sau săpun de Marsilia. Când toate petele au dispărut, clătiți și lăsați să se usuce la aer. Apoi luați o perie și frecați pantofii pentru a îndepărta toate reziduurile vizibile de murdărie. Folosind o periuță de dinți sau un tampon de bumbac, frecați cusăturile și zonele greu accesibile cu o perie pentru a îndepărta petele persistente, apoi clătiți cu apă călduță. Uscați la aer, de preferință afară și la umbră, deoarece soarele poate estompa culoarea adidașilor dvs.

Pentru a curăța adidașii albi, există un sfat de neoprit. Pur și simplu înmuiați un burete în pastă de dinți sau înălbitor și frecați-vă pantofii de mers pentru a le reda albul.

Cum să scapi de mirosul urât de la pantofii sport

Dacă purtăm adidași prea mult timp sau prea des, picioarele noastre nu sunt ventilate și, ca urmare, umiditatea și ciupercile pot prolifera. Rezultat: pantofii pot mirosi urât. Pentru a scăpa de ele, primul lucru de făcut este să vă curățați pantofii. Acest lucru îi menține curați, dar vă protejează și picioarele de posibile infecții. Pentru a face acest lucru, înmuiați un burete umezit cu apă cu săpun și stropiți o lingură de bicarbonat de sodiu, apoi frecați limba și interiorul pantofilor. Ștergeți cu șervețele curate, apoi uscați cu un uscător de păr sau lăsați să se usuce la aer.

Câteva sfaturi pentru a elimina mirosurile neplăcute din adidași

1. O soluție pe bază de apă, alcool de uz casnic și ulei esențial de lămâie

Într-o sticlă cu pulverizator, amestecați o lingură de alcool, 5 picături de ulei esențial de lămâie și o cană de apă. Pulverizați pe pantofi și lăsați să se usuce la aer.

2. Un truc cu praf de talc și bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele esentiale pentru combaterea mirosurilor neplacute. Pentru a elimina mirosurile neplăcute din interiorul pantofilor sport, stropiți ușor interiorul cu pudră de talc și bicarbonat de sodiu. Lăsați să acționeze peste noapte, apoi îndepărtați reziduurile de pudră înainte de a fi purtați.

3. Frigiderul

Acest sfat este de neoprit pentru combaterea mirosurilor neplăcute. Pentru a le elimina, pune-ți pantofii într-o pungă etanșă și pune-o la frigider. Bacteriile și alte ciuperci nu rezistă la frig, acesta este cel mai bun mod de a preveni apariția mirosurilor neplăcute.

4. Gel hidroalcoolic

Dacă această soluție ne permite să ne dezinfectăm mâinile pentru a preveni multe boli, este formidabilă și împotriva bacteriilor responsabile de mirosurile neplăcute din pantofii tăi. Pentru a face acest lucru, pur și simplu turnați puțin gel dezinfectant pe o cârpă curată și frecați interiorul pantofilor. Se lasă să acționeze câteva ore apoi se șterge cu o cârpă umezită cu apă curată.

5. Piatra de alăun

Acest sfat este ideal dacă ați călcat pe fecale și tălpile pantofilor miros urât. Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute, frecați-le cu o bucată de piatră de alăun. Deodorant natural, antiseptic și antibacterian, acest sulfat este foarte eficient în dezinfectarea în profunzime și combaterea mirosurilor neplăcute.

6. Oțet

Un ingredient cu multe utilizări casnice, oțetul alb vă poate ajuta și să luptați împotriva mirosurilor neplăcute din pantofi. Pur și simplu frecați interiorul cu o cârpă înmuiată în oțet alb și lăsați să acționeze câteva clipe. Pentru a întări acțiunea acestei soluții apoase, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosurile neplăcute.

image
image
image
image
image
image
sticle de bautura vin shutter jpg
vin pexels jpg
edoardo santini instagram jpg
thomas susanne jeromin brazi craciun record profimedia (2) jpg
taximetrist erou facebook jpg
2 artificii 1922753369 jpg jpeg
1 dieta cu castraveti jpg jpeg
Chef Scărlătescu 2 jpg