Cursa mașinilor electrice! Ce performanță a atins Tesla versus Porsche Taycan Turbo S

Acum este șansa ta să vezi cum se descurcă trei dintre cele mai performante mașini electrice într-o cursă în linie dreaptă, un drag race.

Ce performanță a avut Tesla?

Canalul de YouTube DragTimes a refăcut lupta anterioară, constituită dintr-un  Lucid vs o mașină Tesla. De data asta, drag race-ul are loc în trei autovehicule, între o Tesla Model S Plaid, Lucid Air Dream Edition și un Porsche Taycan Turbo S. 

După cum o să vezi în videoclipul de mai jos, caii putere contează doar într-o anumită măsură, iar rezultatul nu spune întreaga poveste despre niciuna dintre aceste mașini.

S-ar putea să nu te surprindă să auzi că Model S Plaid a ieșit triumfător. Sedanul premium al lui Tesla a câștigat fără nicio problemă toate cele trei curse, trăgând ferm în fața lui Lucid Air și lăsându-l chiar foarte departe în urmă pe Taycan. 

Care este secretul unei mașini electrice de lux?

Air de 1.111 CP are cei mai mulți cai putere din grup, dar arhitectura sa este mult mai grea față de restul mașinilor prezente în cursă și necesită mai mult efort pentru deplasare. Taycan nu a avut nicio șansă, deoarece puterea sa de doar 750 CP și greutatea de aproximativ 2.404 kg l-ar fi pus, fără doar și poate, în spatele lui Tesla și Air.

Raporturile putere-greutate nu au fost totul, totuși. Performanța lui Air poate fi mai impresionantă decât pare, deoarece nu are un mod de lansare. Și, după cum vor sublinia mulți pasionați, o cursă de rezistență nu este singurul punct de referință al performanței unei mașini. 

Nu este un secret că Taycan este unul dintre cele mai bune vehicule electrice din clasa sa și ar putea fi alegerea ta dacă ai șanse mai mari să conduci pe Transfăgărășan decât să te lupți unu la unu cu o mașină electrică cu 1.100 CP. Acesta este doar o reamintire că niciun sedan electric de lux nu poate face totul bine.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net