Tesla a rechemat în service 817.000 de mașini. Ce problemă ascund acestea

Ultima actualizare:

Tesla a rechemat peste 817.000 de vehicule în service, deoarece există o posibilitatel ca o alertă sonoră să nu se activeze atunci când mașina pornește și șoferul nu și-a pus centura de siguranță, un sistem de siguranță auto imperativă în SUA.

image

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat, joi, că vehiculele 2021-2022 Model S și Model X, 2017-2022 Model 3 și 2020-2022 Model Y, nu respectă standardul federal de siguranță pentru autovehicule. Tesla va efectua o actualizare de software over-the-air pentru a rezolva această problemă.

Ca de fiecare dată, „nu este nicio problemă”

Tesla a declarat pentru NHTSA că, începând cu 31 ianuarie, nu a avut cunoștință de niciun accident sau răni legate de această problemă.

Compania a transmis, prin intermediul unui document depus la NHTSA, Institutul de Testare și Cercetare Auto din Coreea de Sud (KATRI) că această defecțiune a fost adusă în atenția Tesla.

Gigantul american a subliniat că, în cazul vehiculelor rechemate, o eroare de software poate împiedica activarea sunetului de atenționare la pornirea vehiculului, în anumite circumstanțe.

în cazul în care sunetul de atenționare a fost întrerupt în ciclul de conducere precedent, iar centura de siguranță nu a fost fixată, se poate ajunge la această defecțiune. Tesla a adăugat că problema nu afectează semnalul sonor de atenționare al centurii de siguranță, care se activează doar atunci când vehiculul depășește viteza de 22 km/h, iar centura de siguranță a șoferului nu este detectată ca fiind blocată, potrivit Reuters.

Defecțiunea audio nu afectează acuratețea mementoului vizual, disponibil în bordul autovehicului, al centurii de siguranță care îl însoțește.

Compania Tesla a fost investigată din ce în ce mai mult de către autorităților de reglementare din SUA, unde s-a emis o serie de retrageri ale vehiculelor Tesla, în ultimele luni. Cea mai recentă, are în vedere sistemul de autopilot al autovehiculului, mașinile Tesla neoprit la semnul de Stop amplasat pe drumurile publice. De asemenea, ca și în cazul sistemului de avertizare sonor privind centura de siguranță, Tesla a transmis că nu reprezintă o problemă majoră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net